12.10.16

ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ !!! Η κυβέρνηση επιστρέφει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς

Περισσότερο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς, ενώ δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει ο σάλος από τη συζήτηση για την αύξηση των αποδοχών των ανωτάτων δικαστικών.

Αυτό προβλέπεραι σε απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).
Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.
Η απόφαση ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών», καθώς οι βουλευτές τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση. Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στην απόφαση, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου