14.10.16

Έτοιμα να σκάσουν τα «κανόνια» του Ναβαρόνε στην αγορά!!! Έρχονται 25.000 λουκέτα επιχειρήσεων

Λουκέτο σε 20.000 ως 25.000 επιχειρήσεις και χιλιάδες άνεργους φέρνει η εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών των  επιχειρήσεων.
 
Φυσικά δεν φταίει η ρύθμιση η οποία θα είναι ευεργετική για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, αλλά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις θα κριθούν μη βιώσιμες.
Σύμφωνα με τις τράπεζες, εκτιμάται ότι το 20% των επιχειρήσεων θα αποκαλυφθεί ότι βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση και δεν έχει μέλλον, δηλαδή θα κριθούν μη βιώσιμες.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει «κούρεμα», των χρεών, μείωση του επιτοκίου, επιμήκυνση ή οποιαδήποτε άλλη αναδιάρθρωση των οφειλών στις τράπεζες, τα ταμεία, την εφορία, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.
Θα σκάσουν τα «κανόνια» του Ναβαρόνε
Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τράπεζες θα πουν ΟΧΙ, σταματώντας οποιαδήποτε διευκόλυνση ή εξυπηρέτηση, το αποτέλεσμα θα είναι να μπει λουκέτο σε 20 ως 25.000 επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες και μεγάλες και να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 70 ως 90.000 περίπου οι μικρές υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και σε 30 ως 35.000 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που θα προσφύγουν στην εξωδικαστική ρύθμιση. Πράγμα που σημαίνει πως με βάση τις εκτιμήσεις ότι θα απορριφθούν το 20% των επιχειρήσεων.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου