12.10.16

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΡΙΩΝ ΡΕΚΟΡ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο 34ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Με στόχο να σπάσει δύο νέα ρεκόρ – της διαδρομής και της προσέλευσης του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο – μπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει ήδη ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ: της συμμετοχής καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» στους δρόμους της πόλης περισσότεροι από 50.000 δρομείς.

Λεπτομέρειες για τα όσα θα συμβούν στη φετινή διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ  κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, έδωσαν σήμερα διοργανωτές, θεσμικοί παράγοντες, υποστηρικτές και χορηγοί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η στενή και παραγωγική συνεργασία είναι και φέτος  προϋπόθεση για την επιτυχία. Η στενότερη συνεργασία που συνήψε ο δήμος Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ και η ενεργός συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, ενισχύουν την ασφάλεια και τις υψηλές προδιαγραφές  της κορυφαίας αθλητικής, ιστορικής και πολιτιστικής διοργάνωσης που είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας», δίνοντας ραντεβού με όλους στις 13 Νοεμβρίου και επισημαίνοντας ότι ως τη στιγμή που κόβεται το νήμα του τερματισμού “τρέχουμε όλοι μαζί”».

«Στόχος μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να φτάσει στο μέλλον να αποτελεί το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για τα δύο επιπλέον ρεκόρ που έχει ως στόχο η φετινή διοργάνωση: το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ θεατών στο Καλλιμάρμαρο.

H 34η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, η οποία φέτος συμπίπτει με δυο σημαντικές ιστορικές επετείους: με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνή χώρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος μίλησε για ένα ιδιαίτερο δρώμενο που θα συμβεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, λίγο πριν την άφιξη των πρώτων νικητών της κούρσας του Μαραθωνίου: «Φέτος θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τους αθλητές  μας που πριν από δύο μήνες στο Ρίο χάρισαν στη χώρα μας διακρίσεις και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Κι αυτό θα γίνει με μια συμβολική παρέλαση της Ολυμπιακής ομάδας πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμος μπει στο Καλλιμάρμαρο. Με τον τρόπο αυτό ο λαός της Αθήνας, οι φίλαθλοι, οι αθλητές και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν με το χειροκρότημα τους ήρωες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Και χαίρομαι ειλικρινά που ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμβάλλουμε και εμείς στην καλύτερη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Ειδήσεις «έκρυβε» η ομιλία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, καθώς μεταξύ άλλων ανακοίνωσε  ότι 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και βελτίωση των εθνικών σταδίων και αναφέρθηκε και στη δημιουργία γραφείου ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό με στόχο να διευκολυνθεί η απορρόφηση 16 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.

 «Ο Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Αθήνας, είναι μια μεγάλη στιγμή για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και για αυτούς που συμμετέχουν. Με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Δήμος , η ΕΟΕ και ο ΣΕΓΑΣ γίνεται ένα πολιτιστικό, μεγάλο, γεγονός για την πόλη της Αθήνας. Χαιρετίζομε αυτή την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητικού γεγονότος και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει στο μέλλον την κινητήρια δύναμη να ασχοληθούν περισσότεροι με τον αθλητισμό».

Και συνέχισε ανακοινώνοντας ότι «την έκτακτη ενίσχυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, για το 2016 θα τη διοχευτέσουμε  αποκλειστικά στη συντήρηση και την αποκατάσταση των σταδίων της χώρας» και ότι συστήθηκε «στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό για να απορροφώνται με μεγαλύτερη ευκολία κονδύλια. Είναι στο χέρι μας να απορροφήσουν  16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό αποκλειστικά.








«Νιώθουμε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το 2011. Προσπαθήσαμε από την πλευρά μας να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός. Γι’ αυτό κι από το  2014 ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία μέσω της ειδικής εφαρμογής που δημιουργήσαμε όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα μέσω του κινητού ή του υπολογιστή τους να συμμετέχουν στη «Διαδρομή Προσφοράς» της ΟΠΑΠ. Το ποσό των 150.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε δόθηκε για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας («Αγία Σοφία» και «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού»). Έχουμε συμβάλειστην ανακαίνιση επτά μονάδων νοσηλείας συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ., στην ανακαίνιση της εισόδου και των κλιμακοστασίων και στη δημιουργία ενός ανελκυστήρα. Η προσπάθεια μας είναι συνεχής για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο μέσω της νέας μας εφαρμογής “SomethingBetter”», είπε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ Α.Ε. Πετρ Ματεγιόφσκι, εταιρεία που αποτελεί τον μεγάλο χορηγό του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας, δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ιδιαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση, πρέπει να στείλει μήνυμα ελπίδας, με την συμμετοχή όσων περισσότερων δρομέων γίνεται. Η Περιφέρεια είναι αρωγός της προσπάθειας και συμβάλλει οικονομικά και οργανωτικά φέτος με  την κάλυψη των εξόδων του συμποσίου της ΑΙΜS».

«Θέλω να αναφερθώ σε έναν άλλο μαραθώνιο, που έχουμε στήσει από πέρσι και αφορά στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και στην οικονομία», είπε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. «Πέρυσι βραβεύσαμε τους πρέσβεις από όλο τον κόσμο  για την βοήθεια που μας προσφέρουν οι χώρες τους. Φέτος θα διοργανωθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο, ένα φόρουμ με την συμμετοχή 120 δημάρχων, περιφερειαρχών και επιχειρηματιών από την Κίνα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, το οποίο του χρόνου προγραμματίζουμε να γίνει με τη συμμετοχή Ελλήνων στο Πεκίνο».

O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: «Ο ΕΟΤ στηρίζει τον Μαραθώνιο επί 10 συνεχή έτη και θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση που αποτελεί ένα εμβληματικό γεγονός και συνάμα ένα τουριστικό γεγονός. Τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ δείχνουν την αύξηση τα τελευταία 10 έτη, ενώ από τα στοιχεία φαίνεται ότι το 43% των συμμετεχόντων του 2015, ήρθαν από 100 χώρες. Αποδεδειγμένα οι αγώνες του Μαραθωνίου εστιάζουν στην προβολή της χώρας μας, με σημαντικά αποτελέσματα. Δεν νοείται αθλητικός τουρισμός χωρίς τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και για αυτό εμείς στηρίζουμε τη διοργάνωση».

Α.Α.Α

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου