29.10.16

Ο Καμμένος τίμησε τον Αντ. Πυλιαρό.Μετέδιδε 35 χρόνια τις παρελάσεις και τα ματς της εθνικής ποδοσφα'ιρου

H φωνή του Αντ. Πυλιαρού μένει χαραγμένη στο … αυτί χιλιάδων ακροατών του ραδιοφώνου. Ηταν αυτός που περιέγραφε για 35 χρόνια τις παρελάσεις και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. ΄Εδινε «χρώμα» σε μια μονότονη εκδήλωση, όπου περνούν από μπροστά σου εκατοντάδες στρατιωτικοί. Το ίδιο έκανε και στο ποδόσφαιρο, αφού ήταν ο αποκλειστικός σπήκερ των αγώνων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. 
Από την εποχή του Αλκέτα Παναγούλια μέχρι το 2000 (περίπου) που βγήκε στη σύνταξη. Προχθές στη Θεσσαλονίκη ο Αντ. Πυλιαρός τιμήθηκε από τον υπουργό Εθν. Άμυνας για τις περιγραφές των στρατιωτικών παρελάσεων τόσα χρόνια. Του απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ο υπουργός κ. Καμμένος δήλωσε:
«Τιμούμε τον Αντώνη Πυλιαρό, έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε επί 35 ολόκληρα χρόνια το δημοσιογραφικό λειτούργημα και παράλληλα ήταν εκείνος που με τη φωνή του περιέγραφε τις εθνικές παρελάσεις μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της ΕΡΑ και τη δημόσια τηλεόραση, δίνοντας - σε δύσκολα χρόνια, μετά το 1974 - το στίγμα της ενότητας μεταξύ του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νομίζω ότι πιο σημαντικό από την απόδοση του παρασήμου σήμερα ήταν το έργο που επιτέλεσε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του, γιατί στο πρόσωπό του τιμούμε τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους σκηνοθέτες που ανέλαβαν επιτυχώς το έργο της παρουσίασης των παρελάσεων.
Είδαμε σήμερα σκηνές, όπου μετά την παρέλαση ο ελληνικός λαός, οικογένειες, παιδιά, ανέβαιναν στα άρματα που ήταν παραταγμένα στα στενάκια της Θεσσαλονίκης και φωτογραφίζονταν μαζί με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.
Αντώνη Πυλιαρέ, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι έκανες. Τη φωνή σου κανείς δε θα την ξεχάσει».
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός είπε:
«Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου που είναι σήμερα μαζί μας είπε προηγουμένως απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του ότι "μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς αυτό". Πραγματικά νιώθω πολύ συγκινημένος.
Η μετάδοση μιας παρέλασης είναι ένα συναίσθημα συναρπαστικό, ελκυστικό, σε κάνει και εσένα τον ίδιο να νιώθεις υπερήφανος. Υπερήφανος, γιατί αυτό που είδαμε σήμερα και βλέπουμε κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη δείχνει το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι παρελάσεις είναι και υπάρχουν για να κάνουν τον Έλληνα να νιώθει αισιόδοξος, να νιώθει περήφανος. Η λέξη "περηφάνια" είναι παρεξηγημένη, αλλά είναι πραγματική.
Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στα χρόνια που μου υπολείπονται αυτή την ημέρα».

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου