«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

31.10.16

Αίτημα για απαλλοτρίωση 48 στρεμμάτων για να αναπτυχθεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Την απαλλοτρίωση έκτασης περίπου 48 στρεμμάτων, που εκκρεμεί από το 2005, έκτασης η οποία αντιστοιχεί σε χέρσους αγρούς, χωρίς επικείμενα, ζητεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτριος Μανιάτης από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση. 
Η απαλλοτρίωση είναι αναγκαία για την επέκταση των χώρων του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ώστε να εφαρμοσθεί το master plan για την ανάπτυξή του.
Το σχετικό έγγραφο έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η αεροπορική κίνηση παρουσιάζει σημαντική αύξηση και κυρίως μετά την χρήση αεροσκάφους της AEGEAN, ως βάση εκτέλεσης τακτικών πτήσεων από τον Αερολιμένα Καλαμάτας, αλλά και άλλων εταιρειών.
Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας πέραν των πτήσεων CHARTER, συνδέεται με 23 Ευρωπαϊκούς προορισμούς με τακτικές πτήσεις.
Όμως, όσον αφορά την κατηγορία της Γενικής Αεροπορίας, ΙΧ αεροσκάφη και Αεροταξί (JET), η αύξηση είναι σημαντική και σε ένα ποσοστό περίπου 50% δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στους επιθυμητούς χρόνους και κυρίως λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις, αυτές έχουν σχεδιασθεί το 1988 και δεν μπορούν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες της κίνησης, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες υποδομές που χρειάζονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Θεωρούμε ότι είναι επειγόντως απαραίτητο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες υλοποίησης του MASTER PLAN έργων του Αεροδρομίου.
Πρωταρχικής σημασίας είναι η απαλλοτρίωση έκτασης 48 περίπου στρεμμάτων, που εκκρεμούν από το 2005 και είναι χέρσοι αγροί, χωρίς επικείμενα.
Επίσης, λόγω της στενότητας υπαίθριων χώρων δεν έχει καταστεί δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος της BP/GISSCO για διάθεση χώρου κατασκευής υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης αεροπορικού καυσίμου.
Επειδή πιστεύουμε ότι η υλοποίηση των ανωτέρω θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και κατ' επέκταση της χώρας, ζητούμε να δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση προς όφελος της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου