12.10.16

«Οι Σέρβοι αγοράζουν Αλβανίδες νύφες με €5.500»


Γυναίκες αλβανικής καταγωγής παντρεύονται Σέρβους, στη νότια Σερβία, για τα χρήματα, αναφέρει τηλεοπτικό κανάλι του Κοσσυφοπεδίου.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μόνο στο Πρέσεβο και στο Μπουγιάνοβατς κατά το παρελθόν έτος έγιναν έξι τέτοιοι γάμοι μεταξύ  Σέρβων και Αλβανίδων.
«Οι γάμοι αυτοί γίνονται κυρίως μεταξύ ώριμων Σέρβων- πάνω από 40 ή 50 ετών- και οι γυναίκες τους προτιμούν για μια καλή ζωή. Το τίμημα της αγοράς της νύφης, προς την οικογένειά της, είναι γύρω στα €5.500».
Οι Σέρβοι στο βορρά,  δεν το καλοβλέπουν αυτό και το κείμενο θα σημειώσει: «Τα παιδιά  των αλβανίδων αύριο θα κάνουν ότι έκανε και ο Σκεντέρμπεης », είπε ένα Σέρβος που φοβάται αυτούς τους γάμους.
Έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα περίπου 800 γάμοι μεταξύ Σέρβων και αλβανίδων με ώριμους Σέρβους, ενώ πιστεύεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα- λόγω επιδείνωσης της φτώχειας- θα γίνουν  άλλοι 400 τέτοιοι γάμοι.
«Φοβάμαι ότι οι γάμοι αυτοί αποτελούν μια προσπάθεια εξαλβανισμού της νότιας Σερβίας», δήλωσε στην τηλεόραση ένας Σέρβος,  κάτοικος της νότιας Σερβίας.
Οι γάμοι αυτοί, όπως σημειώνεται, γίνονται λόγω έλλειψης γυναικών στην περιοχή της νότια Σερβίας και ειδικότερα σε χωριά στα οποία ζουν ελάχιστοι κάτοικοi τα οποία δεν προτιμούνται από τις σερβίδες για να διαμείνουν.
Στο χωριό Λοπαρντίντσε υπάρχουν ανύπανδροι πενηντάρηδες, γιατί δεν βρίσκουν γυναίκες, αυτοί αποφάσισαν να πάρουν νύφη από την Αλβανία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι γυναίκες οι οποίες προτιμούν ή ‘αγοράζονται’ με τον τρόπο αυτόν από τους Σέρβους,  κατάγονται κυρίως από την ορεινή βόρεια Αλβανία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου