21.10.16

6 τρόποι να μαγειρέψεις αυγά χωρίς να χρησιμοποιήσεις τηγάνι

Αγαπάω τα αυγά, νομίζω όλοι αγαπάμε τα αυγά (όσοι δεν αγαπάνε τα αυγά, δεν ξέρουν τι χάνουν) αλλά για ένα παράξενο λόγο οι περισσότεροι περιοριζόμαστε στην τηγανητή στη βραστή εκδοχή τους  ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες (πολύ πιο) ενδιαφέρουσες.
Για αυτό και εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα σε διάφορα food blogs και εντοπίσαμε συνταγές που δεν θα χρειαστούν τηγάνι (άρα δεν θα μυρίσει το σπίτι λαδίλα) οι οποίες απογειώνουν τη γεύση των αυγών.

1. Στο φούρνο μικροκυμάτων

Στο dashingdish.com ανακαλύψαμε μια συνταγή που θα λατρέψουν όσοι βαριούνται φριχτά το πλύσιμο πιάτων!

Υλικά

2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ γάλα χαμηλών λιπαρών
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ τριμμένο τυρί
2 κ.σ ψιλοκομμένο μπέικον (ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλεις)
5 φύλλα από σπανάκι (προαιρετικά)
2 κ.σ λαχανικό της επιλογής σου

Εκτέλεση

Πέρνα με λίγου βούτυρο και αλεύρι την κούπα σου, χτύπα τα αυγά καλά και ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα υλικά, ρίξτα στην κούπα και στη συνέχεια τοποθέτησέ την στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεγάλη θερμοκρασία για 1 λεπτό. Ανακάτεψε και τοποθέτησέ την ξανά στον φούρνο για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να δεις ότι τα αυγά είναι έτοιμα!

2. Σε ταψί

Στο healtynibblesandbits.com μάθαμε ότι τα αυγά ψήνονται και σε ταψί και ότι συνδυάζονται με kale.

Υλικά

6 φλ. κομμένο kale
2 με 2 1/2 κ.σ ελαιόλαδο
6 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. λιαστές ντομάτες
1/4 φλ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
αλάτι, πιπέρι
6 φέτες ψωμί του τοστ (για την σωστή παπάρα)

Εκτέλεση

Τοποθετείς λαδόκολλα στο ταψί και προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου. Ανακατεύεις το kale με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις και το απλώνεις στο ταψί, αφήνοντας 6 τρύπες ώστε να ρίξεις τα αυγά. Ψήνεις για 5 με 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να μην είναι υγρά, μόλις δεις ότι έχουν ψηθεί βγάζεις το ταψί, ρίχνεις από πάνω τις ντομάτες και το τυρί και σερβίρεις πάνω στις φέτες ψωμιού τις οποίες έχεις φρυγανίσει.

3. Σε ταψί για μάφιν

Στο shometheyummy.com πάλι συνειδητοποιήσαμε ότι το ταψί για τα μάφιν είναι τέλειο για μικρές μπουκιές με αυγό.

Υλικά

1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 φλ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 φλ. ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
2 φλ. σπανάκι κομμένο με τα χέρια
1 φλ. μανιτάρια
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα αυγά και 4 ασπράδια αυγών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτυρώνεις το ταψάκι. Ζεσταίνεις σε ταψί το λάδι και προσθέτεις τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σωτάρεις για 5- 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και στη συνέχεια αλατοπιπερώνεις, βάζεις το σπανάκι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύεις για άλλα 2- 3 λεπτά. Χτυπάς τα αυγά και τα ανακατεύεις με το μείγμα σου, το μοιράζεις στις θήκες του ταψιού και ψήνεις για 15 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι οι κορυφές έχουν ψηθεί.

4. Σε βάζο

Ναι, τα βάζα χρησιμεύουν και για να μαγειρέψεις αυτά, σύμφωνα πάντα με το skinnyfitalicious,com.

Υλικά

4 μεγάλα αυγά
4 ασπράδια
1/2 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Γέμιση από 2 προμαγειρεμένα λουκάνικα
1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ανακατεύεις τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια βουτυρώνεις το εσωτερικό του βάζου και τοποθετείς το λουκάνικο, την πιπεριά και το σπανάκι (τα υλικά φτάνουν για 2 βάζα). Προσθέτεις το μείγμα με τα αυγά και γεμίζεις μέχρι τα 3/ 4 του βάζου γιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλεις να ξεχειλίσουν.  Τα τοποθετείς στο φούρνο και τα ψήνεις για 25- 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά, περιμένεις να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσεις!

5. Στη βαφλιέρα

Σε περίπτωση που δεν είχες πειστεί ότι αξίζει να πάρεις μια βαφλιέρα η συνταγή από το theleangreenbean.com θα σε πείσει.

Υλικά

2 αυγά
1 λουκάνικο βραστό κομμένο σε μικρά κομμάτια
Λαχανικά της επιλογής σου
Τυρί, κατά προτίμηση φέτα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λαδώνεις την βαφλιέρα και την βάζεις σε μέτρια θερμοκρασία, χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις στη βαφλιέρα και στη συνέχεια προσθέτεις τα λουκάνικα, τα λαχανικά και το τυρί, κλείνεις την βαφλιέρα και ψήνεις για 1 με 1,5 λεπτό. Έτοιμες!

6. Σε άλλο φαγητό

Στο willcookforfriends.com πάντως το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποίησαν άλλο φαγητό για σκεύος!

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1/2 κ.σ ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον
2 αυγά
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Πλένεις και στεγνώνεις καλά την γλυκοπατάτα, την λαδώνεις και την αλατοπιπερώνεις, την τοποθετείς σε ένα πήλινο πιάτο και την βάζεις στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθός της. Στο μεταξύ μαγειρεύεις το μπέικον σε τηγάνι ή στο φούρνο αν θέλεις να αποφύγεις το τηγάνι. Μόλις ετοιμαστεί η πατάτα την κόβεις κατά μήκος και ανοίγεις μια τρύπα στο κέντρο για να βάλεις τα αυγά, ρίξε αλάτι και πιπέρι και τις πιπεριές και βάλες τις πατάτες ξανά στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Όταν τα βγάλεις ρίξε το ψιλοκομμένο μπέικον από πάνω και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έτοιμο για το instagram και το στομάχι σου!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου