22.10.16

Οι 7 τρόποι για να ζεσταθείς χωρίς να ξοδευτείς!

Οι 7 τρόποι για να ζεσταθείς χωρίς να ξοδευτείς!Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να παραμείνει το σπίτι μας ζεστό χωρίς να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία.

Οπως αναφέρει το faysbook.gr είναι οι εξης:

1. Ακόμη και ένας βαθμός χαμηλότερα στο θερμοστάτη μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου σας. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1°C επιφέρει εξοικονόμηση έως και 10% . Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το χειμώνα έχουμε κατανάλωση ενέργειας 500€ τότε να κατεβάσουμε το θερμοστάτη μόλις μία μονάδα η εξοικονόμηση θα είναι περίπου 50€.

2. Ακόμη και το τζάκι μπορεί να σας φέρνει κρύο. Ναι, καλά διαβάζεις. Όταν το τζάκι είναι σβηστό, βάζε πάντα το ειδικό κλείστρο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια έως και 15%

3. Βάλε μπρος τον ανεμιστήρα. Ναι, ναι. Ο ανεμιστήρας οροφής που σε δροσίζει το καλοκαίρι μπορεί να σε ζεστάνει το χειμώνα. Ρύθμισέ το στην ανάστροφη περιστροφή (συνήθως είναι ένα διακοπτάκι που βρίσκεται πάνω στην ανεμιστήρα) έτσι ώστε να σπρώχνει το ζεστό αέρα προς τα κάτω.

4. Αν έχεις κλιματιστικό, φρόντισε οι περσίδες του να κοιτούν προς τα κάτω ώστε να βοηθήσεις το ζεστό αέρα να κινηθεί αντίθετα.

5. Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους πολύ πρωί. Αν ο καιρός είναι πολύ κρύος, κλείνουμε τα παντζούρια.

6. Οι χοντρές κουρτίνες περιορίζουν τις απώλειες από τα κουφώματα και τις επιφάνειες των παραθύρων. Βάλε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από κάθε σώμα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα.

7. Ο θερμοστάτης του καλοριφέρ θα πρέπει να βρίσκεται στους 19-20° το χειμώνα. Καλό θα είναι επίσης να αφήνεις πάντα ανοιχτό το καλοριφέρ στους 16° και να μην το κλείνεις εντελώς καθώς η προσπάθεια που κάνει μετά ο καυστήρας για να επαναφέρει τη θερμοκρασία οδηγεί σε πολύ μεγάλη κατανάλωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου