«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

7.10.16

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ο ημιμαραθώνιος Καλαμάτας για το Kalamata21

Ο ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, με μήκος διαδρομής 21 χιλιόμετρα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με σκοπό να ενισχύσει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έτους 2021.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, πως οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 300 για τον ημιμαραθώνιο και τις 150 για το δρόμο των 5 χιλιομέτρων, που επίσης θα διεξαχθεί, συμμετοχές που προέρχονται από όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και περιοχές της Αττικής, καθώς και από την Καλαμάτα. Ο κ. Μπασακίδης τόνισε ότι «ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας».
Στην οργάνωση του αγώνα συμβάλλουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, καθώς και τοπικές επιχειρήσεις με τις χορηγίες τους.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ»
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί από το «Πανελλήνιο». Αρχικά, οι αθλητές θα κινηθούν επί της Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite και αναστροφή εκεί και στη συνέχεια στη λιμενική ζώνη στην Ευαγγελίστριας και στον Κορδία με κατεύθυνση την πίστα καρτ, όπου θα γίνει και πάλι αναστροφή και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας.
Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή: προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Για την ασφάλεια των αθλητών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές:
1. Θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ναυαρίνου από το «Πανελλήνιο» έως το ξενοδοχείο Elite, από τις 9.00 έως τις 9.30 το πρωί περίπου
2. η κυκλοφορία θα διακόπτεται περιστασιακά στο τμήμα της διαδρομής επί των οδών Eυαγγελιστρίας κατά τη μετάβαση στην πίστα καρτ και Σαλαμίνος κατά την επιστροφή
3. στο τμήμα από το Νέδοντα μέχρι την πίστα καρτ και επιστροφή, η κυκλοφορία θα γίνεται με τη συνεργασία των οδηγών, που θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί υποστήριξης, οι οποίοι θα προσφέρουν στους αθλητές νερό και στερεά τροφή, που θα είναι μεσσηνιακά προϊόντα ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας, όπως τα σύκα και η σταφίδα.
Στην αφετηρία και σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν πλήρως οργανωμένα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού, για κάθε περιστατικό που αφορά στην υγεία.
Εγγραφές θα γίνονται στο χώρο αφετηρίας, το Σάββατο από 19.00 έως 21.00 και την Κυριακή το πρωί, από 7.30 έως την έναρξη του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής ανήμερα τον αγώνα θα γίνουν σε περιορισμένο αριθμό και ανάλογα με τα κενά στον αγώνα.
Στον αγώνα για τον τίτλο που κάνει η πόλη, συμμετέχουμε και τρέχουμε όλοι!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου