29.10.16

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ: Οι στιγμές τρόμου μέσα στο φλεγόμενο αεροσκάφος της American Airlines


AmericanAirlines
Τις στιγμές τρόμου στο αεροσκάφος της American Airlines που έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσης, κατέγραψε ένας από τους 161 επιβάτες.
Στις σκηνές που κατέγραψε με το κινητό του φαίνονται οι επιβάτες έντρομοι να προσπαθούν να φτάσουν στις εξόδους κινδύνου καθώς το αεροσκάφος γεμίζει καπνό, ενώ στα δεξιά του έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.
«Οι άνθρωποι φώναζαν «ανοίξτε τις πόρτες, ανοίξτε τις πόρτες». Όλοι ούρλιαζαν και πατούσαν ο ένας τον άλλο προκειμένου να ανοίξουν τις εξόδους κινδύνους. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το αεροσκάφος γέμισε καπνό και η φωτιά άρχιζε να λειώνει τα παράθυρα» περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας ένας από τους επιβάτες του Boeing 767.
Όπως δήλωσε η Σάρα Άχμεντ όλα συνέβησαν όταν το αεροσκάφος είχε αρχίσει να επιταχύνει στο διάδρομο απογείωσης. Ξαφνικά ακούστηκε μια έκρηξη και ακολούθησε φλόγα και μαύρος καπνός με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους να μετακινηθούν στα αριστερά.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά κυρίως κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του αεροσκάφους.
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το αίτιο της φωτιάς καθώς η μεν ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ επικαλούμενη πληροφορίες από τους πιλότους υποστηρίζει ότι έσκασε ένα από τα ελαστικά του αεροσκάφους ενώ η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι υπήρξε πρόβλημα στον κινητήρα.
Στο αεροσκάφος που θα εκτελούσε την πτήση 383 της American Airlines βρίσκονταν 161 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σικάγο με προορισμό το Μαϊάμι.
Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2003 και ήταν ένα από τα νεώτερα Boeing που χρησιμοποιούν οι American Airlines.
Δείτε τα βίντεο:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου