«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

5.10.16

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ Ο ΜΠΕΖΟΣ !!! ……ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες το μεγάλο έργο εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού

Εξοικονόμηση πόρων 40%, ήτοι 200.000€ ετησίως

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας: «Μέγιστη υποχρέωσή μας ο απόλυτος σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του κάθε Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη»

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατασκευή του νέου μεγάλου έργου, εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού με τη μέθοδο του Net Metering, του συμψηφισμού δηλαδή παραγόμενης-καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται δηλαδή για την δυνατότητα που αποκτά το Νοσοκομείο Καλαμάτας να αποτελέσει αυτοπαραγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη ιδίων αναγκών με την εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Η υλοποίηση του έργου, όπως έχει σχεδιαστεί από την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, περιλαμβάνει δύο (2) φάσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η 1η φάση, με την εγκατάσταση ενός μικρού Φ/Β
Τοπογραφικό Νοσοκομείου Καλαμάτας
σταθμού 20KWp πάνω από το κτίριο ενέργειας και το επόμενο διάστημα και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ολοκληρώνεται η 2η φάση με το πιλοτικό project του ΚΑΠΕ Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Γερμανικό Φορέα Διεθνών Συνεργασιών, το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η 2η φάση του έργου περιλαμβάνει την στέγαση του parking στο προαύλιο χώρο με την τοποθέτηση Φ/Β σταθμού.

Πρόκειται για ένα έργο που η Διοίκηση το έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει τα τελευταία 2 χρόνια στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων με την χρήση των ΑΠΕ.
Η Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας διαθέτει περίπου 5 στρέμματα επιφάνεια θέσεων στάθμευσης οι οποίες αφού στεγαστούν στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση Φ/Β Συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σκοπός του Φωτοβολταϊκού συστήματος είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως του 40 % σε ετήσια βάση.

Με το παραπάνω έργο επιτυγχάνονται:
·         Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας της τάξεως του 40% ήτοι 200.000€ ετησίως.
·         Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
·         Μείωση λειτουργικού κόστους του ΓΝ Καλαμάτας.
·         Ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝ Καλαμάτας.
·         Αναβάθμιση παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της παροχής στεγασμένων θέσεων στάθμευσης.
·         Αύξηση μέτρων ασφαλείας μέσω της εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και παρακολούθησης εξωτερικών χώρων.

Με αφορμή την έναρξη του έργου τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένα ακόμη μεγάλο έργο. Ένα έργο που θα καταστήσει το Νοσοκομείο μας αυτοπαραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας και θα επιφέρει μια εξοικονόμηση πόρων 40% ήτοι 200.000€. Εντάσσεται και αυτό το έργο στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μας που στηρίζεται στο τρίπτυχο: ενεργειακή εξοικονόμηση - Οικονομία Πόρων στο Νοσοκομείο μας- Προστασία και Σεβασμός στο Περιβάλλον.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι για μας αποτελεί μέγιστη υποχρέωση, ο σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του κάθε Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη. Εξοικονομούμε πόρους από την μια και βελτιώνουμε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας από την άλλη. Μετατρέπουμε καθημερινά το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε υγειονομικό κέντρο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Νοσοκομείο ΌΛΩΝ των Πελοποννησίων.

Με αυτή τη στρατηγική πορευόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και τον συμπατριώτη μας Υπουργό Αλέξη Χαρίτση που στην υλοποίηση του παραπάνω έργου αποτελούν αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της μεγάλης και δημιουργικής πρόκλησης.

Τέλος θερμά συγχαρητήρια σε όλους μου τους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας που καταφέρνουν, ωριμάζουν και υλοποιούν τέτοια σημαντικά έργα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου