7.10.16

Σφοδρή κακοκαιρία σε Δυτική Ελλάδα και Αττική

Προβλήματα στους δρόμους, διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε μετά τη δυτική Ελλάδα και την Αθήνα.
Η καταιγίδα που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.

Συγκεκριμένα, 20 ήταν οι κλήσεις για κοπή δέντρων και δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος.
Την ίδια στιγμή, ακινητοποιημένο παραμένει το τραμ στο Ζάππειο, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.
Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πάτρα
Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πάτρα, όπου πριν από λίγο τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας .
Λίγα λεπτά μετά τις 19.45’ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για αν επέμβει στην οδό Ηλείας που συνδέει το Μιντιλόγλι με τα Ροϊτικα στο σημείο ακριβώς κάτω από τη γέφυρα της περιμετρικής καθώς  τα νερά είχαν δημιουργήσει «λίμνη» με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δύο οχήματα και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν αρχικά μέσα σε αυτά. Οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια διερχομένων πριν φτάσει η πυροσβεστική.
Ανάλογο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Ρίου στο ύψος της Γέφυρας  που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου λόγω της μεγάλης στάθμης των υδάτων ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα. Και σε αυτή την περίπτωση ο απεγκλωβισμός της οδηγού έγινε από διερχόμενους ενώ για την απομάκρυνση του οχήματος χρειάστηκε η επέμβαση οδικής βοήθειας.
Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης στην Ηλεία
Κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις πτώσεων δέντρων. Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.  Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα
Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Ένας οδηγός στα Μοραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.
Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μοραΐτικα.
Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.
Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου