8.10.16

Επιλεκτικές «αγάπες» ΣΥΡΙΖΑ - Οι παπάδες, οι δικαστές και οι συνταξιούχοι…


Στο σπίτι μας βάζουμε όποιον θέλουμε. Υπάρχουν επιθυμητοί και ανεπιθύμητοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο βασικός, έστω και προσωρινός, ένοικός του, υποδέχεται όσους αυτός θέλει. Κάνει τις ιεραρχήσεις του.
Οι παπάδες και οι δικαστές, είναι καλοδεχούμενοι
Ο πρωθυπουργός βρίσκει πάντα χρόνο, αργά το βράδυ, νωρίς το πρωί, όποτε χρειαστεί.
Με τους συνταξιούχους δεν συμβαίνει το ίδιο, υπάρχει ένα θέμα με αυτούς.
Όταν οι ιεράρχες ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί ένιωσαν ότι θίγεται η εξουσία τους στα σχολεία, ο πρωθυπουργός έσπευσε ασμένως να ανταποκριθεί. Το ίδιο βράδυ του αιτήματος, είδαμε εικόνες με τον Τσίπρα να κατεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου και να τους υποδέχεται με ασπασμούς. 
Χθες το πρωί, ήταν η σειρά της ηγεσίας των δικαστών. Φωτογραφίες, βίντεο, χαμόγελα. 
Τρεις ημέρες πριν, οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τον συναντήσουν. Αντ’ αυτού, συνάντησαν τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του Τόσκα!
Οι επιλογές του πρωθυπουργού, οι συναντήσεις και οι απορρίψεις συναντήσεων, έχουν και σημειολογική, αλλά και ουσιαστική σημασία.

Η πρώτη, είναι εύκολο να κατανοηθεί, δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Ένας πρωθυπουργός που επιλέγει ποιους θα δει και ποιους όχι, στέλνει ηχηρά πολιτικά μηνύματα.

Η δεύτερη, χρειάζεται μια μικρή περιγραφή αφού είχε και απτά θετικά αποτελέσματα για τους επισκέπτες.

Οι ιεράρχες, πήραν αυτό που ήθελαν. Να έχουν λόγο στον τρόπο διδασκαλίας και τα βιβλία των θρησκευτικών.

Οι δικαστές, πήραν την υπόσχεση ότι θα διατηρηθούν οι μισθοί τους, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε την ικανοποίησή της γι’ αυτό, «μπήκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», είπε.

Ο πρωθυπουργός, είχε μια επιπλέον επιλογή από αυτή που έκανε και η οποία προκαλεί συνειρμούς και συγκρίσεις. Να τους παραπέμψει στους αρμόδιους υπουργούς. 
Άλλωστε, ιδιαίτερα για τους ιεράρχες, το θέμα δεν είναι μείζον. Υπάρχει υπουργείο Παιδείας που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα, δική του αρμοδιότητα είναι ο τρόπος διδασκαλίας στα σχολεία.

Κάτι ανάλογο ισχύει με τους δικαστές. Υπάρχει υπουργείο και υπουργός Δικαιοσύνης, υπάρχει υπουργείο και υπουργός Οικονομικών αν το θέμα αφορά μισθούς.

Αλλά είπαμε, επιλογές είναι αυτές. Σίγουρα όχι χωρίς σημασία.

Στις επιλογές αυτές πάντως, σίγουρα, δεν περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι με τις πετσοκομένες -και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- συντάξεις. 

Όταν οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, πήραν την απάντηση ότι απουσιάζει. 

Και όταν επέμειναν, πήραν μια καλή γεύση από δακρυγόνα. 

Η απουσία του πρωθυπουργού την συγκεκριμένη ώρα, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι αρνείται να τους συναντήσει. 

Είχε την δυνατότητα να το κάνει κάποιες άλλες ώρες, κάποιες άλλες ημέρες. Δεν το έκανε. 

Και από μια άποψη, ίσως να είναι καλύτερο για τους συνταξιούχους. Ενδέχεται να τους έλεγε ό,τι και ο Κατρούγκαλος. Διαδηλώστε γιατί έτσι ενισχύεται η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης…


Του Γιάννη Παντελάκη
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου