21.10.16

ΦΩΤΟ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

Γ Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας:

«Προχωράμε καθημερινά σε αλλαγές και παρεμβάσεις που σέβονται την αξιοπρέπεια του ασθενή και του επισκέπτη»

Όπως έχει γνωστοποιηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τους τελευταίους 10 μήνες έχει ξεκινήσει και υλοποιείται σταδιακά και συντονισμένα, ένας ευρύς και ολοκληρωμένος λειτουργικός-αρχιτεκτονικός ανασχεδιασμός σε χώρους αναμονής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, με κύριο πάντα στόχο την απλούστευση των διαδικασιών, την καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού, την ελαχιστοποίηση της όποιας καθυστέρησης και τέλος την αξιοπρεπή παραμονή του ασθενούς-συνοδού.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στο Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρείων και κατά γενική ομολογία έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Στο σχεδιασμό της Διοίκησης προβλέπεται για το αμέσως επόμενο διάστημα και νέες παρεμβάσεις σε έναν ακόμη χώρο αναμονής του Νοσοκομείου, που χωροθετείται στην κύρια είσοδο και στην υποδοχή του. Οι νέες παρεμβάσεις θα δίνουν κυρίως έμφαση και θα αποσκοπούν, στην καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, στην αποτελεσματικότερη σήμανση και στο σεβασμό και αξιοπρέπεια του κάθε επισκέπτη.

Τα σχέδια για τις όποιες παρεμβάσεις υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι έτοιμα και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπει την ολοκλήρωσή τους μέχρι την λήξη του έτους.

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Συνεχίζουμε να υλοποιούμε βήμα-βήμα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων με στόχο το σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε ασθενούς, του κάθε επισκέπτη. Βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ως έχουμε χρέος απέναντι στο παράγοντα Άνθρωπο. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις στο ΤΕΠ και στα Εξωτερικά Ιατρεία έχουν δικαιώσει πλήρως αυτή τη στρατηγική μας επιλογή. Προχωράμε τώρα σε έναν ακόμη σημαντικό χώρο.

Τα προηγούμενα χρόνια αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους βελτιώσαμε κατά πολύ τις υποδομές του Νοσοκομείου μας.
Τώρα, μαζί με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στοχεύουμε και στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε σχεδιάσει μιας σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ δουλειά.
Με την συνεργασία όμως και την βοήθεια που μας παρέχει η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου