7.10.16

Τρίπολη: Αμύθητος θησαυρός στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Μέσα σε λίγο καιρό η κεντρική πλατεία της Τρίπολης θα αποκλειστεί και μηχανήματα θα αρχίσουν να σκάβουν με την άδεια του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών του Κράτους. Ένας 65χρονος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει όλα τα απαραίτητα έγραφα για νόμιμη ανασκαφή στο πιο κεντρικό σημείο της αρκαδικής πρωτεύουσας.
Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Freddo ο Δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είναι ίσως η πρώτη φορά που δίδεται άδεια για κάτι σχετικό, αλλά πρέπει να ξέρετε πως δεν θα σκάβει χωρίς επίβλεψη”.
Αν και στην πόλη υπάρχει εδώ και καιρό ... σούσουρο, είναι η πρώτη φορά που η είδηση επιβεβαιώνεται.
Η ταυτότητα του κυνηγού του θησαυρού δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο πρόκειται για “έναν πολύ σοβαρό κύριο, περίπου 65 χρόνων ο οποίος δεν ζει στην Τρίπολη, αλλά σε άλλη πόλη της Πελοποννήσου”.
Μάλιστα ως προς το χρόνο της ανασκαφής και τον άνθρωπο που θα την κάνει ο κ. Παυλής είναι αποκαλυπτικός λέγοντας “πλησιάζει η ώρα και θα τον δείτε”.
Πως προέκυψε λοιπόν όλη αυτή η υπόθεση;
Ο 65χρονος φαίνεται ότι έχει χάρτες, πληροφορίες, αλλά και κάποια στοιχεία για θαμμένο θησαυρό στην περιοχή της πλατείας Ηρώων. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για χρυσό, πολύτιμα μέταλλα και αντικείμενα από την εποχή της τουρκοκρατίας.
Σύμφωνα με τη διαδικασία ο επίδοξος “Ιντιάνα Τζόουνς” ζήτησε και πήρε τη σχετική άδεια, εάν υπάρξουν ευρήματα θα φορολογηθεί από το κράτος με βάση την αξία του θησαυρού, ενώ τα κέρδη θα τα μοιραστεί στη μέση με το Δήμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου