29.10.16

«Αλέξη, η ΔΕΗ μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση»

Οι «καυτοί» διάλογοι Τσίπρα-Σκουρλέτη

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε εσπευσμένως στο Μαξίμου τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ τους, οι οποίοι είχαν «χτυπήσει κόκκινο».
Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε διαμηνύσει ότι δεν αλλάζει υπουργείο, ενόψει ανασχηματισμού και είχε απορρίψει την πρόταση να αναλάβει την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε το «κόψιμό» του από την προεδρική λίστα για την Πολιτική Γραμματεία και ένα άρθρο της ομάδας των «53» που στήριζαν Σκουρλέτη για την στάση του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Κατόπιν αυτών, ο Πρωθυπουργός έκρινε πως ήρθε η ώρα να συναντηθεί με τον επί πολλά έτη στενό του συνεργάτη.
Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Real News οι διάλογοι μεταξύ τους είχαν ως εξής:
«Εάν σε βγάλω από το υπουργείο...»
Π. Σκουρλέτης: «Από Το Μαξίμου βγαίνουν διαρροές ότι στον ανασχηματισμό δεν θα μείνω στο Υπουργείο Ενέργειας λόγω των απόψεών μου για τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή δεν θέλω την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».
Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έχουν διαρρεύσει αυτά από εδώ».
Π. Σκουρλέτης: «Δεν πείθομαι, το γνωρίζω».
Αλ. Τσίπρας: «Μου δημιουργούν πρόβλημα ενόψει του ανασχηματισμού με όλα αυτά. Εάν σε βγάλω από το υπουργείο όλοι θα πουν ότι σε έβγαλα επειδή ήσουν αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή μου το ζήτησαν οι δανειστές. Εάν μείνεις όλοι θα πουν ότι κέρδισαν αυτοί που είναι κατά του προγράμματος».
Π. Σκουρλέτης: «Σκόπιμα με στοχοποιούν διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου γατί με έβγαλες;»
Αλ. Τσίπρας: «Υπήρχε η ποσόστωση και έπρεπε να οριστούν παραπάνω γυναίκες».
Θα καταστείς αφερέγγυος

Οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» φαίνεται ότι είχαν ενοχλήσει σφοδρά τον Πρωθυπουργό κάτι που είπε στον υπουργό του.
Αλ. Τσίπρας: «Ήταν πράγματα αυτά που είπες;»
Π. Σκουρλέτης: «Μα στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου. Να μη διολισθήσουμε όμως σε λογικές success story. Τότε θα καταστείς αφερέγγυος».
Για τη ΔΕΗ

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Τσίπρα.
Π. Σκουρλέτης: «Να ξέρεις ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% είναι “καυτή πατάτα”. Είναι ικανή να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί, όχι ο Σκουρλέτης».
Πάντως, μετά την συνάντηση αυτή ο Πάνος Σκουρλέτης είχε εκδώσει ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης».


iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου