14.10.16

Διεθνές κύκλωμα διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στην Πάτρα


polyteloi_aytokinhta

Κόμβος διακίνησης όχι μόνο παράνομων μεταναστών και λαθραίων τσιγάρων, αλλά και κλεμμένων πολυτελών οχημάτων, φαίνεται πως είναι το λιμάνι της Πάτρας.
Η τοπική λιμενική αρχή, στο πλαίσιο ελέγχων και της λήψης όσο το δυνατόν πιο αυξημένων και αποτελεσματικών μέτρων, εντόπισε προ ημερών οχήματα, τα οποία έφτασαν στον λιμένα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνής συνεργασία σε επίπεδο διωκτικών αρχών, ούτως ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος.
Όπως δηλώνει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, φαίνεται ότι πίσω από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας υπάρχει ένα διεθνές κύκλωμα διακίνησης και με τις πληροφορίες του, το τοπικό λιμενικό σώμα συμβάλλει στον εντοπισμό και την εξάρθρωσή του από την Interpol και τη Europol.
H συλλογή των στοιχείων έχει γίνει κι έχουν δοθεί στις συνεργαζόμενες αρχές. Τα πολυτελή αυτοκίνητα έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτρας. Η διεθνής συνεργασία είναι απαραίτητη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα φέρεται να έχει απλώσει πλοκάμια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, από τις οποίες αφαιρούνται τα οχήματα και φαίνεται πως στόχος είναι να προωθηθούν μέσω Ιταλίας και Πάτρας σε αγορές της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.
Συνολικά έχουν κατασχεθεί 7 αυτοκίνητα, καθώς οι έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας, δεν περιορίζονται μόνο στα οχήματα που φεύγουν για Ιταλία, αλλά και σε αυτά που έρχονται στην Πάτρα, από τη γειτονική χώρα.

 dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου