27.10.16

Ρόδος: Προσπάθησε να σκοτώσει τον σύντροφο της με ψαροντούφεκο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, την 14η Νοεμβρίου 2016 θα καθίσει μια Γαλλίδα, κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για κλοπή, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Το θύμα, υπήκοος Ελβετίας και η κατηγορουμένη υπήκοος Γαλλίας, κάτοικοι και οι δύο Ρόδου, είναι ιδιοκτήτες ενός σκάφους με σημαία Βελγίου, στο οποίο και διαμένουν, ενώ ενίοτε δε το εκμισθώνουν ως τουριστικό σκάφος.
Οι ανωτέρω, ήδη από πενταετίας, μέχρι τουλάχιστον και τον Αύγουστο του έτους 2009, διατηρούσαν ερωτική σχέση, η οποία περνούσε κρίση, τελούσαν δε σε διάσταση από τις αρχές Αυγούστου 2009.
Την 15 Αυγούστου 2009 και περί ώρα 02:00, όταν το θύμα επέστρεψε μόνος από νυχτερινή διασκέδαση, στο σκάφος όπου διέμενε, και ξάπλωσε στην καμπίνα του για να κοιμηθεί, η κατηγορουμένη άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και χωρίς να την αντιληφθεί, του κατέφερε πλήγμα εκτοξεύοντας καμάκι με το ψαροντούφεκο που κρατούσε από απόσταση 2 μέτρων περίπου, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό.
Το θύμα όπως αναφέρει η dimokratiki.gr,  ξύπνησε και αφού τράβηξε το καμάκι του ψαροντούφεκου από το σημείο στο οποίο είχε πληγεί και το οποίο αιμορραγούσε, κατευθύνθηκε προς την έξοδο της καμπίνας του.
Η κατηγορουμένη είχε προλάβει να κρυφτεί πίσω από την πόρτα της καμπίνας, κρατώντας στα χέρια της ένα σφυρί και προσπάθησε δύο φορές με αυτό να τον πλήξει στο κεφάλι, αλλά κατάφερε να την ακινητοποιήσει, κρατώντας την από τα χέρια.
Εν συνεχεία, όπως και ο ίδιος καταθέτει ενόρκως, η κατηγορουμένη, συνειδητοποιώντας την πράξη της, τον συνόδευσε στα Εξωτερικά Ιατρεία Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Διαπιστώθηκε θλαστικό τραύμα τραχειλικής χώρας (ΔΕ), έγινε συρραφή του τραύματος και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.
Στη συνέχεια, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, επέστρεψαν μαζί με την κατηγορουμένη στο σκάφος, όπου και διέμειναν, ώστε το θύμα να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.
Βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου 2009 η κατηγορουμένη μαζί με το θύμα συνόδευσαν ένα ζευγάρι τουριστών, υπηκόους Ελβετίας, στους οποίους και είχαν εκμισθώσει το σκάφος ιδιοκτησίας τους, σε ήδη προγραμματισμένη εκδρομή διάρκειας μίας εβδομάδας στα νησιά Σύμη, Τήλο και Νίσυρο.
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η εκδρομή, μεταξύ τους εξακολουθούσε να υπάρχει κλίμα έντασης.
Την 28η Αυγούσου 2009, οι ανωτέρω επέστρεψαν από την εβδομαδιαία εκδρομή στη Ρόδο, και περί ώρα 14:00, το θύμα επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στη Ρόδο, η δε κατηγορουμένη του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μισθώσει ένα όχημα στη Ρόδο για τις μετακινήσεις τους.
Καθώς το θύμα επέστρεφε στο σκάφος, περί ώραν 16:00, η κατηγορουμένη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του ανακοίνωσε την αναχώρησή της για το Βέλγιο, όταν δε εκείνος έφτασε στο σκάφος τους διαπίστωσε ότι – η κατηγορουμένη είχε αφαιρέσει εν αγνοία του από την καμπίνα ένα κουτί εντός του οποίου είχε τοποθετήσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν αυτό και ενώ το θύμα κατέπλεε στη Νίσυρο με το σκάφος του, διαπίστωσε ότι η κατηγορουμένη πριν την αναχώρησή της είχε προκαλέσει φθορές στο σκάφος και συγκεκριμένα κατέστρεψε το λάστιχο που ψύχει τη μηχανή και το λάστιχο με το οποίο γίνεται η άντληση των νερών, καθιστώντας έτσι τη χρήση αυτών ανέφικτη και προκαλώντας δυσλειτουργία στην ασφαλή πλεύση του σκάφους. Μετά και την τελευταία αυτή διαπίστωση, το θύμα κατήγγειλε τις ανωτέρω σε βάρος του τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της κατηγορουμένης στο Λιμενικό Σταθμό Νισύρου με την από 11 Σεπτεμβρίου 2009 έκθεση ένορκης εξέτασής του ως μάρτυρα.
Απαντώντας δε σε ερώτηση προανακριτικού υπαλλήλου, διευκρίνισε πως την 15η Αυγούστου 2009, αμέσως μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του από την κατηγορουμένη και μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, δεν προέβη σε καταγγελία της σε βάρος του τελεσθείσας αξιόποινης αυτής πράξης, καθώς τελούσε και ο ίδιος σε κατάσταση σοκ, δεν ήθελε δε να επιβαρύνει την κατάσταση, αναλογιζόμενος και την προσωπική σχέση που διατηρούσε με την κατηγορουμένη, απέδωσε δε την αξιόποινη και εγκληματική σε βάρος του συμπεριφορά της στο αίσθημα ερωτικής αντιζηλίας που έτρεφε η κατηγορουμένη καθώς οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν κατά το επίδικο χρονικό διάστημα τεταμένες, αφού τελούσαν σε διάσταση την τελευταία εβδομάδα πριν το συμβάν, η δε κατηγορουμένη είχε ιδιαιτέρως ενοχληθεί από τη νυχτερινή έξοδο του συντρόφου της χωρίς να συνοδεύεται από εκείνη.
dimokratiki

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου