13.10.16

Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους το πρωί και τι αν κάνετε βράδυ

Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.
Οι συνήθειες του καθενός μας στο ντους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο, με την άφθονη διαθεσιμότητα του νερού που απολαμβάνουν, κάνουν ένα την μέρα.
Σε γενικές γραμμές, το ντους θεωρείται ως πιο υγιεινός τρόπος πλυσίματος από το μπάνιο, όπου το σώμα μουλιάζει ολόκληρο μέσα στην γεμάτη μπανιέρα, αλλά και μέσα σε νερό που είναι γεμάτο με νεκρά δερματικά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το καθημερινό ντους, όσο ευχάριστο και επιθυμητό -ειδικά σε περιόδους υπερβολικής ζέστης και υπερβολικής εφίδρωσης- και αν είναι, δεν είναι πάντα απαραίτητο, επειδή στεγνώνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα. Οι “επιθετικές θεραπείες” με άφθονο σαπούνι που ενδεχομένως περιέχει δαφναιθοθειϊκό νάτριο και parabens μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα και αυξημένη εφίδρωση.
Πότε όμως είναι καλύτερο; 
Το πρωί ή το βράδυ και γιατί; Αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς.
Τα οφέλη του ντους το πρωί
Σας “ξυπνάει” καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.
Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.
Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.
Τα οφέλη από το ντους το βράδυ
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή η βραδινή επίσκεψη στο γυμναστήριο.
Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.
Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.
Τα σεντόνια σας θα είναι πιο καθαρά. Όσο και αν θεωρείτε ότι είστε καθαροί στο τέλος της ημέρας, αν δεν κάνετε ντους, διάφορες ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο δέρμα.
Το διαβάσαμε στο iatropedia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου