21.10.16

ΟΡΓΙΑΖΕΙ η λαθροθηρία στην Μεσσηνία !!!

Δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα με τη χρήση ηχομιμητικής συσκευής (κράχτης) πτερωτά θηράματα (τσίχλες) συνέλαβε προχθές το πρωί σε περιοχή της Καρποφόρας του Δήμου Μεσσήνης δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης, με τη συνδρομή δύο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας για την πρόληψη και δίωξη δασικών αδικημάτων και παράνομης θήρας.
Κατασχέθηκαν δε δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, πενήντα δύο (52) φυσίγγια, ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας, ενώ υποβλήθηκε σχετική μήνυση κατά των δύο ατόμων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.


Μια μέρα πριν συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα με τη χρήση ηχομιμητικής συσκευής (κράχτης) πτερωτά θηράματα (τσίχλες), στη θέση Άγιος Αθανάσιος στο Νερόμυλο του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από δασικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας και του Δασαρχείου Καλαμάτας, ενώ κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, τέσσερα φυσίγγια, ένα δελτίο κατοχής όπλου, ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας και υποβλήθηκε μήνυση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.


Τέλος, την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι, σε περιοχή της Λάμπαινας του Δήμου Μεσσήνης δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης, κατά τον έλεγχο που έκανε σε φορτηγό αυτοκίνητο, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν φορτωμένο με αδρανή υλικά (στουρνάρι), τα οποία είχε ληφθεί παράνομα και χωρίς καμία άδεια από παρακείμενη δασική έκταση. Έγινε σύλληψη του οδηγού του οχήματος, κατασχέθηκε αυτό και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος. 




πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου