31.10.16

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη  Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. 

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι "Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη"
Το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2016 απεικονίζει μια «τριάδα» με δύο ενήλικες και ένα βρέφος, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης.
Οι αναλογίες και οι μορφές μεταξύ των δύο ενηλίκων έχουν εξισορροπηθεί για να συμβολίζουν την ισότητα, την δικαιοσύνη και την συνεργασία στην ανατροφή. 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού , η  Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει  μία σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού με σκοπό να αφυπνισθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, ζευγάρια, μέλλοντες γονείς, εγκυμονούσες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για την υγεία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική διατροφή. Αναλυτικά:
·         Την Τρίτη 01/11/2016 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας  από τις 16:00 έως 21:00 θα διανεμηθεί  έντυπο ενημερωτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  του κοινού για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού.

·         Στις  18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού  θα παρουσιαστούν ομιλίες  με θέματα :
«Μητρικός Θηλασμός – Θεμελιώδες δικαίωμα»   και « Αντιμετώπιση πνιγμονής στα βρέφη».


·         Την Παρασκευή 04/11/2016 στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης από τις 11:00 έως 14:00 θα διανεμηθεί  έντυπο ενημερωτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  του κοινού για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού.

·         Επιπλέον, στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης θα παρουσιαστούν ομιλίες στο κοινό.

·         Την Δευτέρα 07/11/2016 και ώρες 12:00-14:00 η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Μελιγαλά για διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση του κοινού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου