7.10.16

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα από τα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς άνεμους.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα βορειοανατολικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση αναμένεται αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τη νύχτα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 και από τη νύχτα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά αίθριος. Το βράδυ στα βορειοτέρα νησιά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 08-10-2016
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα αρχικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου