16.10.16

Είκοσι ακίνητα κάθε μέρα σε πλειστηριασμό

Η ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τη δημοσίευση των πλειστηριασμών, που ανακοινώνονται πλέον σε πραγματικό σχεδόν χρόνο, εμπλουτίζεται με αυξανόμενο ρυθμό.

Κάθε μέρα οι νέοι πλειστηριασμοί που μπαίνουν είναι περίπου 20 και είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι ενώ στην αρχή της εβδομάδας η ιστοσελίδα «φιλοξενούσε» περί τους 600, στο τέλος της είχαμε ήδη φτάσει τους 700 περίπου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα δύο τρίτα των πλειστηριασμών που δημοσιεύονται, επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες για οφειλές κάθε προέλευσης – καταναλωτικά, στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια – που μάλιστα ξεκινούν από τις 20.000 και φτάνουν και τις 800.000 ευρώ.

Οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες και ότι πίσω από τις περιπτώσεις των μικρών οφειλών, δηλαδή των 20.000 ευρώ, κρύβονται πολλαπλάσια χρέη που προέρχονται όχι από μια πηγή υπερχρέωσης, δηλαδή ένα καταναλωτικό ή ένα στεγαστικό δάνειο.

Κάθε περίπτωση, ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι μια προσωπική ιστορία και ο κίνδυνος να υπάρξουν εξώσεις ανθρώπων που είναι σε πραγματική αδυναμία, από μικρά διαμερίσματα, είναι ορατός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου