8.10.16

Γιατί οι σαραντάρες έχουν διπλές τις χάρες....

Τα 40 έτη θεωρούνται μια πολύ ερωτική ηλικία για τη γυναίκα.
 
Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως η γυναίκα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της κάνει το καλύτερο σεξ. Η εμπειρία της στις σχέσεις και στις ερωτικές πρακτικές κάνει τη 40άρα πολύ θελκτική για έναν άνδρα ειδικά όταν είναι νεότερος και όχι πολύ έμπειρος στο κρεβάτι. Από την άλλη μεριά όμως οι γυναίκες ανησυχούν για τη μείωση της ερωτικής δραστηριότητας, ως συνέπεια της σωματικών αλλαγών που φέρνει η συγκεκριμένη ηλικία.

Μια νέα έρευνα διερεύνησε την ερωτική ζωή των γυναικών στη μέση ηλικία. Πώς ανταποκρίνεται η γυναίκα στις αλλαγές; Απολαμβάνει το ίδιο τον έρωτα όπως και πριν; Μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ επιχείρησαν να δώσουν απάντηση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας οι γυναίκες κάνουν λιγότερο σεξ μετά τα 40 αλλά φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ερωτικές τους συνευρέσεις όσον αφορά την ποιότητά τους. Οι συμμετέχουσες στην έρευνα δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι απολαμβάνουν το σεξ πιο πολύ από ότι στα είκοσι ή στα τριάντα. Πώς το εξηγείται όμως αυτό;

Η «φθορά» του σώματος δεν έχει καμία σημασία. Οι γυναίκες στην ηλικία των σαράντα έχουν μεγαλύτερη ερωτική αυτοπεποίθηση και αυτό σημαίνει ότι ξέρει να χειριστεί ακόμα και δύσκολες ερωτικές καταστάσεις που σε άλλη περίπτωση θα στερούσαν την απόλαυση σε ένα ζευγάρι. Μια τέτοια περίπτωση για παράδειγμα είναι η στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα, τονίζουν οι μελετητές. Μια μικρότερη γυναίκα είναι πολύ πιθανόν να μη μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα με ευκολία με αποτέλεσμα τα σεξουαλικά προβλήματα στη σχέση να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Η γυναίκα στα 40 είναι πολύ πιο επικοινωνιακή. Μπορεί να εκφράσει με ευκολία τι θέλει και τι δε θέλει στο σεξ αλλά και να κατανοήσει τι ζητά ο ερωτικός της παρτενέρ. Έχει γνώση του εαυτού της και έτσι μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και τον παρτενέρ της.

«Ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματά μας ήταν ο μεγάλος αριθμός των γυναικών που ανέφεραν πως δεν είχε πια σημασία η συχνότητα του σεξ αλλά η συναισθηματική πλευρά της πράξης. Πολλές από τις γυναίκες αυτές τόνιζαν πως τους αρέσει να πειραματίζονται πια και να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, με στάσεις που δεν είχαν επιχειρήσει ποτέ στο παρελθόν»


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου