5.10.16

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ - Στα χέρια της Αστυνομίας αρχαιοκάπηλοι με «λεία» εκατομμυρίων ευρώ


Στα χέρια της Αστυνομίας αρχαιοκάπηλοι με «λεία» εκατομμυρίων ευρώ
Σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και πώλησης αρχαίων αντικειμένων εμπλέκονται οι 25 συλληφθέντες για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών πραγματοποιήθηκε σε 11 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει διαφορετικούς ρόλους: Άλλοι έκαναν τις λαθρανασκαφές, άλλοι εκτιμούσαν την αξία των αρχαίων αντικειμένων που εντοπίζονταν και άλλοι έρχονταν σε επικοινωνία με υποψήφιους αγοραστές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 2.000 νομίσματα, κοσμήματα, αγγεία, βυζαντινές εικόνες, σταυροί καθώς και δύο αγάλματα.
Η ιστοσελίδα Korinthostv.gr μεταδίδει ότι οι αρχές εντόπισαν τα δύο αρχαία αγάλματα κρυμμένα σε πηγάδι στην περιοχή Πετρί Νεμέας.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγη ώρα 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου