22.10.16

Για δυο γυναίκες ο καβγάς στην ΕΡΤ

Ο πόλεμος Καπάκου – Ταγματάρχη έχει αφορμή τη Σταυρούλα και τη Δώρα.

Ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη του ενημερωτικού τομέα ενός τηλεοπτικού σταθμού; 
Ο διευθυντής του ή ο μάνατζερ του καναλιού;
Το ερώτημα, κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι. Αφορά και το σήμερα και το χθες και το αύριο. Και πάντα τίθεται και θα επανατίθεται.
Σήμερα πυροδοτεί τεράστια σύγκρουση στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Λάμπης Ταγματάρχης επιχειρεί να «εκπαραθυρώσει» τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, θέλοντας να έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις επιλογές. Με σύμμαχό του τις εξαιρετικά κακές επιδόσεις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (και όχι μόνο) συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο και με ψήφους 4-1 του έδειξε την έξοδο.
Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλό, δεδομένου ότι ο κ. Καπάκος έχει ισχυρότατες συμμαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης είναι στο πλευρό του), ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι έως τον Ιανουάριο 2015 ήταν διευθυντής σύνταξης της Αυγής.
Τον «γόρδιο δεσμό» θα αναλάβει να λύσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε κοινή συνάντησή τους, γνωρίζοντας ότι οι σχέσεις των δυο στελεχών ήταν κάκιστες και πριν ακόμη αναλάβουν τις σημερινές τους θέσεις. Ταυτόχρονα, όμως, πιστώνει στον κ. Ταγματάρχη τις καλές οικονομικές επιδόσεις της ΕΡΤ και χρεώνει στον κ. Καπάκο τις «χαμηλές πτήσεις» της ενημέρωσης. Μην ξεχνάμε ότι με δική του απόφαση ορίστηκε επιτελάρχης του ειδησεογραφικού τομέα ο Βασίλης Ταλαμάγκας, πριν λίγους μήνες -επρόκειτο για «σφήνα» στον κ. Καπάκο.
Ο υπουργός Επικρατείας ξέρει, ακόμη, ότι αφορμή για την τελική σύγκρουση των δυο αποτέλεσε το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Πάνο Χαρίτο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Ο επικεφαλής του τομέα έχει επιλέξει τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, επικαλούμενος και εσωτερική δημοσκόπηση που τη φέρνει στην πρώτη θέση αναγνωρισιμότητας. Ο κ. Ταγματάρχης, ωστόσο, θέλει για τη θέση τη Δώρα Αναγνωστοπούλου -πρόσωπο φρέσκο και φωτογενές, αν και χωρίς εμπειρία σε χειρισμούς σύνθετων πολιτικών υποθέσεων.
Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν να συνυπάρξουν διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής; Δύσκολο. Αυτό θα προϋπέθετε ότι ο ένας δεν θα αναμειγνύεται στη δουλειά του άλλου. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Απίθανο, με δεδομένο το ταμπεραμέντο του κ. Ταγματάρχη.
Ωστόσο, τον κ. Καπάκο επέλεξε η κυβέρνηση. Εκείνη θα πρέπει να τον αξιολογήσει. Και αν τον κρίνει ελλιποβαρή, ας τον αντικαταστήσει.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι καθόλου κανονικό να αποφασίζει ο μάνατζερ της τηλεόρασης για θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.


aixmi.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου