20.10.16

Πως να καθαρίσετε εύκολα το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας. Γιατί αποτελεί εστία μικροβίων

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο. 

Έρευνες έχουν δείξει πως ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια κι από μία τουαλέτα. 

Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται συχνά ένα καλό καθάρισμα.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι (αν υπάρχει) καθώς και τυχόν cd ή usb που μπορεί να έχετε σε αυτό.
Τι να αποφύγετε: Όπως συνιστούν και οι εταιρίες υπολογιστών καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σπρέι με αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά προϊόντα. Ενώ μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το λάπτοπ σας, μην ψεκάσετε ποτέ τίποτα κατευθείαν σε αυτό και το πληκτρολόγιό του. Πάντα θα ψεκάζετε πρώτα σε κάποιο απαλό πανί και μετά με το πανί θα καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.
Για να καθαρίσετε, λοιπόν, το πληκτρολόγιο ενός λάπτοπ θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα-ένα τα πλήκτρα. Αν, από την άλλη μεριά, δεν επιθυμείτε να πάρετε κάποιο σπρέι, μπορείτε απλά να καθαρίσετε με το πανί το κάθε πλήκτρο σχολαστικά και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο καθένα από αυτά.
Για να κάνετε την όλη διαδικασία ακόμα πιο απλή μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες, να ρίξετε λίγο οινόπνευμα σε αυτές και να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Για την επιφάνεια των πλήκτρων χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό πανί με οινόπνευμα.
Επιπλέον, για να διώξετε τη σκόνη ή τυχόν σκουπίδια που μπορεί να έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα πλήκτρα ή και στο εσωτερικό τους η λύση είναι μία. Αφού αναποδογυρίσετε το λάπτοπ σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα πάνω-πάνω σκουπίδια, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω. Κάντε το ίδιο και με όλες τις εσοχές που έχει το λάπτοπ σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου