14.10.16

Αιμορραγία: Δείτε ποιο μπαχαρικό την σταματάει

Αιμορραγία: Δείτε ποιο μπαχαρικό την σταματάει !
Το πιο πιθανό είναι πως οι περισσότεροι από εσάς, όταν παθαίνετε ένα κόψιμο, ή γδάρσιμο σε κάποιο σημείο του δέρματός σας, σπεύδετε να το καλύψετε με κάποια γάζα, ή με κάποιο τραυμαπλάστ.

Πολλές φορές όμως, το κόψιμο είναι λίγο πιο βαθύ και η αιμορραγία δεν σταματάει τόσο απλά.
Σε αυτή την περίπτωση και τουλάχιστον μέχρι να σας δει ένας γιατρός (εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο) υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείτε να κάνετε για αν σταματήσετε την αιμορραγία, χρησιμοποιώντας ένα απλό μπαχαρικό που έχετε σίγουρα κάπου στην κουζίνα σας.

Και αυτό είναι η γλυκιά πάπρικα! Γενικά, για γρήγορη επούλωση της πληγής θα πρέπει να εφαρμόσετε έναν πηκτικό παράγοντα. Η θεραπευτική σκόνη αργίλου είναι ο καλύτερος τέτοιος παράγοντας πήξεως, αλλά σχεδόν κανείς δεν τον έχει σπίτι του. Για το σκοπό αυτό, λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πάπρικας, αρκεί να μην είναι το καυτερό είδος!

Η αιμορραγία από τα βαθιά κοψίματα μπορεί να σταματήσει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, χάρη στη σκόνη πάπρικας.

Είναι καλύτερα αν η πάπρικα είναι βιολογικής προέλευσης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε γλυκιά πάπρικα στην πληγή και να την πιέσετε με ένα καθαρό χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. (Αν έχετε στο σπίτι σκόνη αργίλου, εφαρμόστε τη με τον ίδιο τρόπο). Θα δείτε ότι η αιμορραγία θα σταματήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου