8.10.16

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Αττική,Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ελλάδα.
Η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠαράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.
Συγκεκριμένα, 70 ήταν οι κλήσεις για κοπές δέντρων, 8 αντλήσεις υδάτων, 8 αφαιρέσεις αντικειμένων και δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος, ενώ ακινητοποιήθηκε και το τραμ στο Ζάππειο, λόγω πτώσης δέντρου.
Στην Πάτρα, τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας .
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο πλημμύρισαν ενώ έπεσαν δέντρα. Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.  Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.
Εν τω μεταξύ στα Λεχαινά η πυροσβεστική προχώρησε σε 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση και στην Αμαλιάδα σε 2 κοπές δέντρων.
Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΈνας οδηγός στα Μοραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.
Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μοραΐτικα.
Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στην περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Έπεσαν δέντρα και εγκλωβίστηκαν οδηγοί.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου