24.10.16

ΒΙΝΤΕΟ - Άστραψε και βρόντηξε για Καμμένο και φορείς ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν μπήκε καν στον κόπο  να απαντήσει σε επιστολή του για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς !!!

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, προέβη σε απολογισμό – ενημέρωση, της βοήθειας που έδωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, στους πλημμυροπαθείς που επλήγησαν από την πρόσφατη «θεομηνία» της 7ης Σεπτεμβρίου.
Αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην προσπάθεια της Μητρόπολης , στη συνέχεια άφησε «αιχμές» για αδιαφορία από τους τοπικούς φορείς ενώ ειδικότερα ανέφερε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει σε επιστολή του για βοήθεια 
Με προσωπικές ενέργειες του Ποιμενάρχη του νομού και την συνεισφορά μέσω δωρεών και ιδιωτών εξασφαλίστηκαν άμεσα είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμός, κρεβάτια, στρώματα κ.ά.) και δόθηκαν παράλληλα και 600€ σε 261 οικογένειες για τις ανάγκες στις οικοσκευές του με την οικονομική ενίσχυση να φθάνει τις 160.000 €.
Αναλυτικά, από την καταγραφή που έγινε από τους εφημέριους o αριθμός των πληγέντων οικογενειών ανήλθε σε 278. 
Όλοι έλαβαν βοήθεια σε είδη ρουχισμού και ιματισμού. Έχουν δοθεί παράλληλα 256 κρεβάτια και μέσα στις ημέρες θα δοθούν ακόμη 198. Δωρεές υπήρξαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, την Ι.Μ. Δημητριάδος, την Ι.Μ. Πατρών, την εταιρεία CosmosCenter–Αδελφοί Βλαχονικολού, την εταιρεία COCOMAT– Ευμορφίδης (δι’ ενεργειών του κ. Σαμαρά).
Σημειωτέον πως υπήρξε η αποδοχή των δωρεών από τις κυρίες Ασημίνα Σπυροπούλου χήρας Κων/νου Καρέλια (100.000€) και Ιωάννα Καρέλια του Κων/νου (100.000€) και το Ίδρυμα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» (30.000€), καθώς και το Ε.Φ.Τ. (10.000€).
Για όλους τους παραπάνω αλλά και για τα στελέχη της Μητρόπολης που βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου