8.10.16

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κλοπής οχημάτων

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μία από τις μεγαλύτερες οργανωμένες ομάδες που έκλεβε οχήματα, κυρίως φορτηγά, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκε το διαλυτήριο που χρησιμοποιούσε για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ίδια σπείρα είχε παράλληλη δράση και στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης, σε Αττική, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνελήφθησαν επτά μέλη της, και συγκεκριμένα τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες 36 και 50 ετών και μία 43χρονη, ένας 31χρονος Νιγηριανός, ένας 31χρονος Σομαλός, ένας 46χρονος Καμερουνέζος κι ένας 54χρονος Έλληνας.
Ειδικότερα, ο 36χρονος Αλβανίας συνελήφθη στην περιοχή των Ιωαννίνων να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του μεγάλη ποσότητα χασίς, ενώ οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο - προπομπό, συνελήφθησαν σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Εντός του διαλυτηρίου στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις αλλοδαποί, ενώ ο 54χρονος Έλληνας εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Μεσόγεια.
Όπως προέκυψε, η ομάδα ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων, κυρίως φορτηγών, τα οποία αφαιρούσε από διάφορες περιοχές της Αττικής και μετέφερε στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα - διαλυτήριο οχημάτων, που λειτουργούσε για τον σκοπό αυτόν ως επιχείρηση «σκραπατζίδικο», με σκοπό τη συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της.
Τα κλεμμένα οχήματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου, όπου οι δράστες είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν «παραγγελίες» για κλεμμένα αυτοκίνητα.
Σε άλλες περιπτώσεις, εξαρτήματα από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα τα αποθήκευαν - φόρτωναν σε εμπορευματοκιβώτια και τα μετέφεραν σε διάφορες χώρες της Αφρικής.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν, μετέφεραν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης σε Αθήνα και άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα, μετέβαιναν στον Νομό Ιωαννίνων όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά, τα οποία οι συνεργάτες τους είχαν μεταφέρει φορτωμένα σε ζώα, μέσω απομακρυσμένων και δύσβατων ορεινών διαδρομών.
Για να αποφύγουν τη σύλληψή τους, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και δύο απόπειρες κλοπής.
Από τις έρευνες σε χώρους, κατοικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 κιλά και 895 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, τέσσερα κλεμμένα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, κομμένο ΙΧ φορτηγό εντός εμπορευματοκιβωτίου προοριζόμενου για αποστολή στο εξωτερικό, διαλυμένα αυτοκίνητα, τμήματα κομμένων αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων και κομμένων αυτοκινήτων καθώς και εργαλεία κοπής, περισσότερες από 50 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δεκάδες άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια και έγγραφα κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφων και σφραγίδων, περισσότερα από 50 κλειδιά - διακόπτες απασφάλισης οχημάτων και 15 τηλεκοντρόλ από γκαραζόπορτες, πλήθος κοσμημάτων, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο πιστόλια, πιστόλι κρότου και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Σε βάρος του 54χρονου Έλληνα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι ίδιοι δράστες έχουν συμμετοχή σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες κλοπές, για τις οποίες συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου