6.10.16

Η γραμμή πλέυσης της ΕΡΤ απο τα στελέχη της !

Τη φιλοσοφία, τις δράσεις της ΕΡΤ και τις κατευθύνσεις του νέου προγράμματός της παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ. Ταγματάρχης στάθηκε στο σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ στους τομείς της Ενημέρωσης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της ανταποδοτικότητας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς την ελληνική κοινωνία. Επίσης παρουσίασε τους άξονες του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΡΤ για πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση έργου.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίουκ. Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε στο προφίλ της ΕΡΤ1 ως ενημερωτικό κανάλι, της ΕΡΤ2 ως κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας και της ΕΡΤ3 ως βήμα της ελληνικής Περιφέρειας στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Η κα Έλλη Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ (μέσω του 1,5% και του προγράμματος «μικροφίλμ») ενώ το ποσό θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, Τάσος Συμεωνίδης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο, τη δημιουργία τριών νέων σχημάτων, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα αποτελούν οι Έλληνες καλλιτέχνες και η ανάδειξη του έργου τους.
Ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις της ΕΡΤ που για πρώτη φορά παίρνουν «σάρκα και οστά», άρρηκτα συνδεδεμένες με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Παναγιώτης Τσολιάς, μίλησε για τις εκατοντάδες χορηγίες επικοινωνίας της ΕΡΤ, μέσω των οποίων παρέχεται πολύτιμη στήριξη στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.
·         Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό : Εκτός από το Euronews, η ΕΡΤ ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με το BBC και το TV5 για την αναμετάδοση των δελτίων τους.

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου