22.10.16

Το… αντισυνταγματικό «παραλήρημα» του πανικοβλημένου Νίκου Παππά!

Κακή εξέλιξη για τη δημοκρατία εάν το ΣτΕ αποφανθεί ότι ο νόμος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός; 

Ποιος το λέει αυτό; 

Και ποιος το κρίνει;

Εάν σας απαντούσαμε λοιπόν ότι το είπε ο ίδιος ο κ. Παππάς, τι θα λέγατε; Και όμως, αυτό είναι μια πραγματικότητα!
Ο υπουργός Επικρατείας το είπε σε συνέντευξή του στον Real FM – ιδού και το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος είναι προφανές ότι δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας».
Μάλιστα. Ποιας δημοκρατίας, όμως; Αυτής που ο κ. Παππάς και οι σύντροφοί του αντιλαμβάνονται a la carte;
Ε, δημοκρατία a la carte δεν υπάρχει! Όσο και αν προσπαθήσουν!
Η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους κανόνες και
συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Και ο βασικός είναι η διάκριση των εξουσιών. Άλλο πολιτική, εκτελεστική εξουσία και άλλο δικαστική εξουσία.
Στις περιπτώσεις όπου τα όρια των δύο εξουσιών δεν είναι διακριτά, το πολίτευμα πάσχει. Παύει να είναι δημοκρατία. 
Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Παππά ξενίζει, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο διατύπωσε τη φράση του. Δεν ένιωσε καν την ανάγκη να αιτιολογήσει αυτό που είπε. Και μάλιστα, την ώρα που αφενός σύντροφοί του (όπως ο Δημήτρης Βίτσας) εκφράζουν πιο ψύχραιμες απόψεις και αφετέρου η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν στη ΝΔ προσπάθεια επηρεασμού και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Μήπως όμως τελικά συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως η σπουδή αυτή προδίδει πανικό για την απόφαση του ΣτΕ; Κι άλλοι υπουργοί, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, επιχείρησαν στο παρελθόν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για να επιβιώσουν πολιτικά. Κανείς, όμως, ποτέ δεν σκέφτηκε να τα βάλει με την ίδια τη δημοκρατία μας. Ήταν αντιαθλητικό του φάουλ του κ. Παππά σήμερα. 
Αλλά, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν κι άλλα εν ανάγκη, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.
Καθένας, από εδώ και πέρα, ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του.

Thecaller

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου