7.10.16

Μουσικούλα, κρασάκι και πολύ...επανάσταση !!! Οι βουλευτές, το πολιτικό μασάζ και τα...τραγούδια με το Ζουράρι στο πιάνο!

Πάρα πολλοί βουλευτές, ειδικά από την περιφέρεια, προσήλθαν στο Μαξίμου φέρνοντας ως δώρο τοπικά κρασιά.

Μουσικούλα, κρασάκι και πολύ...επανάσταση είχαμε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου .
Εκεί ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της κυβέρνησης τα είπαν εκτός πρωτοκόλλου προκειμένου η κοινοβουλευτική ομάδα να έρθει πιο κοντά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε παραμελήσει τους βουλευτές, λόγω των υποχρεώσεών του εκτός Ελλάδας. 
Η χαλαρή φθινοπωρινή σύναξη των κυβερνητικών βουλευτών έγινε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του Μεγάρου, ενώ το μενού περιλάμβανε σνακς, κρασί και αναψυκτικά. Οι βεράντες της αίθουσας είχαν ανοίξει, με τους καπνιστές - που ήταν αρκετοί - να έχουν βγει έξω.
Εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, ο οποίος κάθισε στο πιάνο και έπαιξε το τραγούδι «Άσε με να φύγω, σε παρακαλώ», με την Έλενα Κουντουρά να τραγουδά μερικούς από τους στίχους του τραγουδιού που ερμηνεύει η Αλέκα Κανελλίδου. Το ρεπερτόριο του κ.Ζουράρι περιλάμβανε και αντάρτικα τραγούδια, ο οποίος δεν σταματούσε να παίζει. Γύρω στα μεσάνυχτα πάντως και ενώ είχαν μείνει στο Μαξίμου ελάχιστοι βουλευτές η μελωδία από το πιάνο εξακολουθούσε να ακούγεται…

Ο πρωθυπουργός τον πλησιάζει και αστειευόμενος του λέει: Η τελευταία φορά που έπαιξε πιάνο εδώ κάποιος ήταν ο Βαρουφακης, κανόνισε.

Θεωρείται βέβαιο, ότι ο κ.Τσίπρας επιχείρησε  να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου. Το κλίμα ήταν αρκετά ζεστό και χαλαρό, ενώ στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν η συζήτηση εστίασε στο κυβερνητικό έργο, ενω επικράτησε η άποψη πως η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της καθώς οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου με σατέν σύνολο και η βουλευτής Αννέτα Καββαδία με άσπρο- μαύρο που «σπάει» από τις κόκκινες γόβες και βραχιόλι- δαχτυλίδι στο ίδιο χρώμα, μπαίνουν χαμογελαστές στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.
Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα… ξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός ήταν χαλαρός και χαμογελαστός, ενώ έβγαλε φωτογραφίες με τις περισσότερες γυναίκες βουλευτές. Μεταξυ αυτών και η Νινα Κασσιματη, η οποία μόλις ανέφερε στον κ. Τσίπρα οτι θα μεταβεί στην άσκηση Παρμενίων αμέσως τη ρώτησε με χιούμορ  “ θα φορέσεις και παραλλαγή;”.
Από τους πρώτους που πέρασαν την είσοδο του Μαξίμου ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ στους... αργοπορημένους βρέθηκαν πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Απών ήταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας, αλλά και ο Πάνος Καμμενος. Πάρα πολλοί βουλευτές, ειδικά από την περιφέρεια, προσήλθαν στο Μαξίμου φέρνοντας ως δώρο τοπικά κρασιά.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες βουλευτές επέλεξαν κάζουαλ εμφάνιση - όπως η κ.Φωτεινή Βάκη με μαύρο κολάν, σακάκι και φλατ παπούτσια-  χωρίς να λείψουν όμως και οι εξαιρέσεις εκείνων που επέλεξαν βραδινά σύνολα και ψηλά τακούνια.  Αρκετοί πήγαν με τα πόδια από τη Βουλή στο Μαξίμου, ενω με τις μηχανές τους και φορώντας κράνη έφτασαν στην Ηρώδου Αττικού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ενώ με ταξί έφτασε η κ.Γεωργοπούλου.  Μαζί έφτασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με την βουλευτή Γεωργία Γεννιά. «Πρώτη φορά στο Μαξίμου», σχολίασε χαμογελαστός ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Οι πρώτοι άρχισαν να αποχωρούν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, με την αρχή να κάνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Ακολούθησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουϊκ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου