17.10.16

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  με τους νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα ή ψηφίζονται με τα νέα "προαπαιτούμενα"  αποδέχεται κάθε απαίτηση του “κουαρτέτου” Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.-Ε.Μ.Σ, απελευθερώνοντας πλήρως τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας για χρέη κυρίως προς τις τράπεζες αλλά και το Δημόσιο.
Την Παρασκευή 7/10 κυκλοφόρησε από το μέγαρο Μαξίμου ένα non-paper, με το οποίο υποστηρίζεται ότι «η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία –και μάλιστα με σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων». 
Προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιστρέψει την πραγματικότητα, πράγμα όμως δύσκολο γι αυτήν αφού σε ένα πράγμα το non-paperλέει την αλήθεια: «…οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση. Ασφαλώς ενδιαφέρονται για την προστασία του σπιτιού τους, δεν επιθυμούν όμως να έχουν ασυδοσία οι μεγαλόσχημοι που χρωστάνε κατά σύστημα και παντού».
Οι πολίτες (ή καλύτερα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα) όντως γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που προσφέρει την «ασυδοσία στους μεγαλόσχημους» και γι αυτό ακριβώς κρίνουν και κατακρίνουν την κυβέρνηση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συνεχίζει την πολιτική των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους και την πάει και "ένα βήμα" παραπέρα. Και επειδή γνωρίζουν, την πολιτική αυτή θέλουν να ανατρέψουν, ακριβώς για να σώσουν τα σπίτια τους κι ό,τι τους έχει απομείνει. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πρόσφερε ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία στους τραπεζίτες, ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τα «κόκκινα δάνεια». Γνωρίζουν ταυτόχρονα πολύ καλά ποιος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα σπίτι από τους «μεγαλόσχημους που χρωστάνε κατά σύστημα», αλλά φρόντισε και για την αναπαραγωγή του συστήματος, δίνοντάς τους νέα “τροφή”, από τα δημόσια έργα και τα κανάλια, μέχρι τη δημόσια γη και τα αγαθά…
Eίναι φανερό ότι ο νέος Κώδικας και οι διατάξεις του που αφορούν τους πλειστηριασμούς, είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα και προς το συμφέρον αποκλειστικά των τραπεζών, των τραπεζιτών και γενικά του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου (χρηματοοικονομικού και αγοράς ακινήτων, κατά κύριο λόγο), που ουσιαστικά αυτοί υπέδειξαν και επέβαλαν την σύνταξη και εφαρμογή τους.
Αυτή την επίθεση μόνο εμείς μπορούμε να τη σταματήσουμε!
Το μόνο μέσο που μας μένει για ν’ αντιμετωπίσουμε και να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και γενικά της περιουσίας των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, είναι η ανυπακοή και αντίστασή μας σ' αυτή την πολιτική, που πρέπει να είναι αποφασιστική, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη.

Σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαίο να οργανωθούμε σε Συνελεύσεις-Πρωτοβουλίες-Επιτροπές Κατοίκων σε κάθε γειτονιά, που (μαζί με την αντιμετώπιση των άλλων συνεπειών της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής) θα υψώσουμε τείχος απόρθητο απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, είτε στα δικαστήρια και τις σχετικές διαδικασίες τους είτε σε κάθε προσπάθεια να διωχθεί λαϊκή οικογένεια από το σπίτι της.
Μετά τις ματαιώσεις των πλειστηριασμών τις δυο προηγούμενες εβδομάδες με την παρουσία και τη δυναμική στάση εκατοντάδων διαδηλωτών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, τράπεζες  και κυβέρνηση πήραν ένα ισχυρό μήνυμα γιατί το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας γίνεται ένα ποτάμι που όλο και φουσκώνει. Ένα ποτάμι που δεν δέχεται διευθετήσεις για το λιγότερο κακό, μα ορμητικό πάει να γκρεμίσει το σκηνικό που έχουν στήσει κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο που επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τη ζωή μας.
 
Μέσα από το συντονισμό του κινήματος γειτονιάς σε επίπεδο πόλης και πανελλαδικό  αλλά και τον κοινό βηματισμό με το εργατικό κίνημα και τα αγωνιστικά σωματεία των εργαζόμενων κάθε χώρου, οργανώνουμε την πάλη μας  διεκδικούμε:

·         Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία).. 
·         Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες των μακροχρόνια ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. 
·         Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. και επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η στέγη δικαίωμα όλων!
·         Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για είναι για όλους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου. 
·         Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με εργατικό–λαϊκό έλεγχο και για τις λαϊκές ανάγκες.
·         Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φοροληστείας του λαού. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.
·         Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, των τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών» και τα μεγάλων εισοδημάτων. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Μόνο έτσι μπορούμε να σώσουμε το σπίτι μας, το σπίτι συγγενών, φίλων και συμπολιτών μας, αφού όλοι μαζί σφαγιαζόμαστε απ’ όλα τα αιμοσταγή και λυσσαλέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχεται κάθε απαίτηση της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ και έτσι  απομυζούν τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και μας φτωχοποιούν ανεπανόρθωτα.
Όταν η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση μόνο ο οργανωμένος λαός  μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα!
Να μην περάσει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση.
 
 
Τ.Ε.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου