3.10.16

ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ Ο ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΜΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ !

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Έμεινε όρθιος στο Ταύρο όπως και στη Θήβα ο Τσικλητήρας.
Πήρε λευκή ισοπαλία απέναντι στον Φωστήρα μέσα σε μια καυτή έδρα  και έναν πολύ δύσκολο και σημαντικό αντίπαλο.
Ο Νεοφώτιστος στην κατηγορία Τσικλητήρας με υποδειγματικό στήσιμο από τον προπονητή του Νίκο Κακαλέτρη που έδωσε ρεσιτάλ στην διαχείριση του ματς και εκπληκτικό τον έμπειρο τερματοφύλακά του Χρήστο Παλλιγκίνη που στη κυριολεξία κατέβασε ρολά, κατάφερε όχι μόνο να πάρει ένα χρυσό βαθμό αλλά και να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Σαφώς κυρίως σε δύο καθοριστικές στιγμές ο Πιλλιγκίνης ήταν αυτός που με τις αποκρούσεις του στέρησε την χαρά στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν αλλά όλα τα παιδιά του Τσικλητήρα μηδενός εξαιρουμένου προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του εξαιρετικού Πειραιώτη ρέφερι Βλαντή.

Ο Τσικλητήρας εξ αρχής πίεσε ψηλά έκλεισε τους διαδρόμους στο Φωστήρα παίζοντας κλειστή άμυνα με κοντά τις γραμμές του και μπλοκάροντας τα ατού της ομάδα τους Ταύρου τους επικίνδυνους στην επίθεση Ζαγοριανό και Μπιτσάνη αλλά και τον δραστήριο στο χώρο της μεσαίας γραμμής Δωροβίνη.
Οι γραμμές του Τσικλητήρα και η αλληλο-κάλυψη των παικτών του λειτούργησαν υποδειγματικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Ο Φωστήρας έφτασε κοντά στο γκολ στο 43΄όταν ο Λέσι απέναντι από την εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου 45΄ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Όταν από τριάντα μέτρα ο Δωροβίνης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Τσικλητήρα.
Και εκεί που η εξέδρα των γηπεδούχων βιάστηκε να πανηγυρίσει ο Έμπειρος τερματοφύλακας του Τσικλητήρα Χρήστος Παλλιγκίνης πέταξε σαν πουλί και έδιωξε με εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ χειροκροτούμενος και από αντιπάλους.
Στο β ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ περισσότερο ,δημιούργησε περισσότερες φάσεις χωρίς τελική κατάληξη που σκόνταφτε στην υποδειγματική άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ο Τσικλητήρας έφτασε μια…ανάσα από το γκολ και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τον Ταύρο ,όταν στο 35΄ο Κερμενίδης  έβγαλε σέντρα -διαβήτη από αριστερά και βρήκε στην καρδιά της άμυνας του Φωστήρα ξεμαρκάριστο τον προωθημένο Μπίζο(Ήταν από τους καλύτερους) ο οποίος δεν ζύγισε καλά το κορμί του στον αέρα και έπιασε άτσαλη καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Τέλος ο Δωροβίνης επιχείρησε για δεύτερη φορά να μας…κλείσει το σπίτι στο 93΄όταν με δυνατό σουτ σε εκτέλεση φάουλ ο Παλλιγκίνης με επίσης εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.
Ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε ο Τσικλητήρας μέσα στο Ταύρο σε μια έδρα από τις σκληρότερες και με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί χρονιά στην κατηγορία  δεν είναι μόνο χρυσός αλλά ήταν ένα πολύ ουσιαστικό τεστ που αναδεικνύει ότι γίνεται σοβαρή και επαγγελματική δουλειά στη Πίλο από τον Νίκο Κακαλέτρη και τον συνεργάτη του Κώστα Παλαμάρα.
Μια δουλειά που θα πρέπει να υποστηριχτεί και να οργανωθεί καλύτερα για να αποδώσει καρπούς στο μέλλον.
Η εικόνα του Τσικλητήρα στον αγωνιστικό χώρο μόνο με εντυπωσίασε αλλά μου έδειξε στοιχεία καλά δουλεμένης ομάδας με καθαρό μυαλό ψυχή πάθος και ψυχραιμία στη πίεση έχοντας εμπιστοσύνη στην αντίδραση της.
Όλα αυτά δεν πατάς κουμπί για να τα περάσεις και να τα πετύχεις σε μια ομάδα. Τα καταφέρνεις μόνο με δουλειά.
Ο Τσικλητήρας εκφράζει αγωνιζόμενος το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο τον Γ Εθνική. Και αυτό που βγάζει είναι υγεία και ήθος.
Μπράβο σε όλους.
Καλή συνεχεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου