27.10.16

ΦΩΤΟ - ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

ΠΛΟΥΣΙΕΣ  γεμάτες περηφάνεια ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Κυπαρισσίας, αλλά και στο άγαλμα της Κυπαρίσσιας μητέρας που θυσίασε τα παιδιά της για τον αγώνα απέναντι στο φασισμό την παραμονή της εθνικής εορτής του ΟΧΙ.
 
Πιο αναλυτικά με προβολή οπτικοακουστικού υλικού έγιναν οι εκδηλώσεις μνήμης στα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, στο αμφιθεατρο του Γυμνασίου με θεατρικό δρώμενο για την ιστορική επέτειο αλλά και ποιήματα για
τους ήρωες του 1940 που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Εκτος από την προβολή υλικού και ιστορικό της ημέρας στην γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές, η καλύτερη εκδήλωση σημειώθηκε στο Επαγγελματικό λύκειο Κυπαρισσίας όπου οι μαθητές Άγγελος Τριγύρης με τη συνοδεία κιθάρας και η Χριστίνα Τροφίν στο τραγούδι ερμήνευσαν επετειακά κομμάτια με αποκορύφωμα το διαχρονικό "Δεν θα περάσει ο φασισμός". Οι μαθητές, καθηγητές και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Δημ. Δράκος συνεχάρηκαν τους μαθητές για την όμορφη γιορτή την οποία ετοίμασαν για αρκετές ημέρες, αλλά και ταπαιδιά που συμμετειχαν άψογα στη γιορτή.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΕΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
 
Αργότερα έγινε από όλα τα σχολικά συγκροτήματα η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώτο της Παλιάς πόλης Κυπαρισσίας, μαζί με τις αρχές του τόπου αλλά και εκπρόσωπο του συλλόγου αναπήρων θυμάτων πολέμου με την αρωγή όλων των φορέων. Το μεσημέρι της Πέμπτης ακολούθησε η τιμητική εκδήλωση στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη που έστειλε όλα τα παιδιά της στη πρώτη γραμμή για την ελευθερία μας. 
Στην εκδήλωση μνήμης συμμετείχε η Φιλαρμονική ορχήστρα Κυπαρισσίας, το 2ο Δημοτικό
σχολείο της πόλης μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Τριφυλίας, ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων μεταξύ άλλων και από τον απόγονο της ηρωίδας Μάνας, τον κ. Παύλο Ιωαννίδη. 
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί μετά την Επίσημοη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό και τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφωνεί η καθηγήτρια του Λυκείου Κατερίνα Δρούλια, με την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων, συλλόγων και φορέων στην κεντρική οδό της πόλης με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία. 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου