14.10.16

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ - ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΟ!!!

ΟΙ 10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την  στοχοθεσία του Διοικητή του Γ.Ν Μεσσηνίας
Γεωργίου Μπέζου και των συνεργατών του

Τους 10 σημαντικούς στόχους - τις 10 σημαντικές προτεραιότητες, έθεσε για μέχρι τα τέλη 
του έτους, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος μαζί με τους συνεργάτες του.
Πρόκειται για στόχους που έχουν ενσωματωθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διοίκησης για το 2016  και αφορούν σημαντικά ζητήματα που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία.
Αναλυτικότερα λοιπόν η στοχοθεσία της Διοίκησης μέχρι τέλη του έτους έχει ως εξής:
1. Ολοκλήρωση του έργου της αναδιαρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Το έργο σύμφωνα με την πορεία των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του Νοεμβρίου.
2. Ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς των Ιδρυμάτων Νιάρχου-Καρέλια-Κωνσταντακόπουλου ενός σύγχρονου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ήδη το Δ.Σ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος έχει προχωρήσει στην αποδοχή, στην συγκρότηση επιτροπής έρευνας και αξιολόγησης και στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης.
3. Υλοποίηση της 1ης φάσης εγκατάστασης του Φ/Β σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου μέσα στο Νοέμβριο και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΚΑΠΕ για την  ολοκλήρωση και του υπολοίπου και μεγαλύτερου τμήματος. Με την ολοκλήρωση του έργου το Νοσοκομείο θα έχει εξοικονόμηση 200.000€ σε ετήσια βάση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
4. Ολοκλήρωση της διαβούλευσης και ωρίμανση της πρότασης μέχρι τέλη Νοεμβρίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης του φωτισμού για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας. Πρόκειται για πρόταση που προορίζεται για ένταξη στο κοινοτικό πρόγραμμα  ΕΠΠΕΡΑΑ μετά την άρση της αιρεσιμότητας του ΚΕΝΑΚ. Με το έργο αυτό το Νοσοκομείο θα επιτύχει εξοικονόμηση 180.000€ ετησίως.
5.Μέχρι τέλη του χρόνου η Διοίκηση στοχεύει να έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων  για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και να έχει εκδοθεί από την Πολεοδομία  Καλαμάτας η οικοδομική άδεια προσθήκης ορόφου 1000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Σημειώνεται ότι η μελέτη έχει πάρει την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας πρόσφατα και ο στόχος είναι μέσα στο 2017 να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το έργο.
6. Μέχρι τέλη του έτους αξιοποιώντας τα χρήματα από την εκποίηση του κληροδοτήματος Αριδά να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (μηχανήματα αιμοκάθαρσης, πολυθρόνες αιμοκάρθασης, σύστημα επεξεργασίας νερού, απινιδωτής, υπέρηχος κλπ),  για τη   Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας σύμφωνα και με τη βούληση της διαθέτιδος. Ήδη ο εξοπλισμός έχει ενταχθεί στο ΠΠΥΥ 2015 και είναι όλα έτοιμα για να δημοσιευτεί ο σχετικός δημόσιος διαγωνισμός.

7. Ολοκλήρωση της ωρίμανσης της πρότασης για την αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. Μέσα στο Νοέμβριο δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης. Με το έργο αυτό το Νοσοκομείο θα επιτύχει εξοικονόμηση 120.000€ ετησίως και ταυτόχρονα οριστική απεξάρτηση δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα. Πρώτη φορά επιχειρείται αυτή μέθοδος σε δημόσιο νοσοκομείο.

8.Παράδοση και λειτουργία των νέων Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου. Ήδη το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κανονικά από την προυγούμενη εβδομάδα και μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα  δοθούν προς χρήση και τα άλλα δύο.
9. Ολοκλήρωση  το αμέσως επόμενο διάστημα, επτά (8) νέων μόνιμων  διορισμών σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (5 για την Καλαμάτα και 3 για την Κυπαρισσία). Ήδη η διαδικασία βρίσκεται στην προθεσμία τυχόν ενστάσεων και πολύ σύντομα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Κρίσεων για τα τελικά αποτελέσματα.
10.Να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις μέχρι τέλη του έτους 20 νοσηλευτριών, 7 τραυματιοφορέων, 7 ραδιολογίας-ακτινολογίας και 2 ιατρικών εργαστηρίων σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις και ανακοινώσεις
Με αφορμή το παραπάνω πλαίσιο ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
"Μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά. Το επόμενο διάστημα καλούμαστε να τρέξουμε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα καθοριστικής σημασίας για το θέμα της Υγείας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Ζητήματα που θα κρίνουν εάν θέλετε σε μεγάλο ποσοστό και το μεγάλο μας στρατηγικό στόχο, το όραμά μας. Να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα πραγματικό περιφερειακό Νοσοκομείο, ένα Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς με υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που θα απευθύνεται σε όλους τους Πελοποννήσιους.
 Και πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι  που η υλοποίηση των παραπάνω έργων και αυτών που θα ακολουθήσουν το 2017 σύμφωνα με το σχεδιασμό μας θα κρίνουν εάν θέλετε και τη θέση του Νοσοκομείου μας σε όλη την Πελοπόννησο για τα επόμενα χρόνια. Αυτό το διακύβευμα θα πρέπει πρέπει να το κατακτήσουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και θα τα καταφέρουμε. Με τη βοήθεια της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και κυρίως με την δύναμη που αντλούμε μέσα από την Μεσσηνιακή κοινωνία είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι όλα θα πάνε καλά.
Προχωράμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ..........."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου