1.10.16

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΥΒΟΙΑ, ΗΛΕΙΑ - Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης


Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και στη συνέχεια διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις αστυνομικές Διευθύνσεις Εύβοιας και Ηλείας. Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, μετείχαν παράλληλα άνδρες της ΕΚΑΜ και εναέρια μέσα της αστυνομίας. Συνελήφθησαν 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων 10 άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 8 ακόμα μέλη της σπείρας, καθώς και 4 Αλβανοί. Όλοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ όπως προέκυψε η ομάδα διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν: δύο φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν 422 δενδρύλλια, στην Εύβοια, 343 δενδρύλλια κάνναβης και 320 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-765 δενδρύλλια κάνναβης, με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.).
-323 κιλά και 958,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-6 ζυγαριές ακριβείας.
-8 τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης.
-6 οχήματα (4 αυτοκίνητα, φορτηγό, και μοτοσικλέτα).
-Καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι.
-79 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
-Το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ.
-9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας, προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου