21.10.16

ΓΙΝΑΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!! Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας βιομηχανίας η Ελλάδα

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ακόμα και μετά από 5 χρόνια, η χώρα μας θα εξακολουθήσει να είναι τελευταία.

Στην 40ή και τελευταία θέση της κατάταξης του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας στον Βιομηχανικό Κλάδο της Deloitte βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ, ακόμα χειρότερα, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ακόμα και μετά από 5 χρόνια, η χώρα μας θα εξακολουθήσει να είναι τελευταία.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», η σχετική λίστα της Deloitte βασίστηκε σε μία εκ βάθους ανάλυση των απαντήσεων περισσότερων από 500 διευθύνοντες συμβούλους και κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη σε έρευνα που διεξήχθη σε εταιρίες του παγκόσμιου βιομηχανικού κλάδου, ενώ η κατάταξη έγινε με βάση την παρούσα και μελλοντική ανταγωνιστικότητα στον βιομηχανικό κλάδο, των 40 χωρών που εξετάστηκαν.

Πιο ανταγωνιστικό κράτος στον παγκόσμιο βιομηχανικό κλάδο εντός πενταετίας αναμένεται να αναδειχθούν οι ΗΠΑ, ενώ η Κίνα που είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή φαίνεται να πέφτει στη δεύτερη θέση.

Βόρειος Αμερική και Ασία κυριαρχούν στο ανταγωνιστικό τοπίο. Από τη Β. Αμερική ξεχωρίζουν ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς που φιγουράρουν στις 10 πρώτες θέσεις.
Όσον αφορά στην περιοχή της Ασίας, 5 κράτη αναμένεται να είναι στην πρώτη δεκάδα μέχρι το 2020: η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Κορέα και η Ταϊβάν.

Για την Ευρώπη απομένουν μόλις 2 θέσεις με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να εκπροσωπούν τη Γηραιά ήπειρο στις 10 καλύτερες μέχρι το 2020.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου