«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

27.10.16

ΟΑΕΕ: Έκρηξη στις αιτήσεις για συνταξιοδότηση

Εκκρεμούν 25.000.

Στις 25.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, Δημήτρη Τσακίρη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, μιλώντας στον Σκάι « μετά από τη δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικό, έχει αυξηθεί ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη. Η τάση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με την έκδοση προσωρινών συντάξεων, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, πριν από δύο μήνες».
Σαν έναν από τους βασικούς λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ο κ. Τσακίρης ανέφερε « τη μεγάλη μείωση του πλήθους των εργαζομένων στο Ταμείο, κατά τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, από τους 3.500 υπαλλήλους, έχουν μείνει πλέον 1.600.
Αναφερόμενος στα ταμειακά προβλήματα του Οργανισμού ο κ. Τσακίρης είπε ότι είναι  «δύσκολοι μήνες» ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος, αφού οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν πολλές εισφορές, μιας και αυτοί τις καταβάλλουν τους "μονούς" μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο κλπ..
«Για αυτό ζητήσαμε ένα μαξιλάρι», σημείωσε για τα 350  εκατ. ευρώ που αιτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ από τον κουμπαρά των Ταμείων, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), «προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου».
Ακόμη ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι « οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ. λόγω των Χριστουγέννων), δηλαδή θα συνεχιστεί η τακτική που έχει ακολουθηθεί μετά το 2013 - οπότε επήλθε η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
Όπως είπε τα χρέη των μικρομεσαίων προς το Ταμείο τους ανέρχονται σε 11,5 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2009 ανέρχονταν σε 4 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου