21.10.16

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Σύσκεψη για την μεταφορά μαθητών στο Βλαχόπουλο !

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21-10-2016 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κας Ελένης Αλειφέρη, με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κων/νας Νικολάκου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Αντωνίας Μπούζα, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημ. Σχολείου Βλαχόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξετασθεί η  εξυπηρέτηση του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο Δημ. Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου.

Η κα Αλειφέρη ενημέρωσε τους γονείς για το Θεσμικό Πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών και για το ότι αυτή τη στιγμή με τους διαγωνισμούς που έχει υλοποιήσει η Περ. Εν. Μεσσηνία η υπάρχουσα κατάσταση έχει ως εξής:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

  • Σύνολο μαθητών που δικαιούνται-χρήζουν μεταφοράς 20.
  • Μεταφέρονται πρωί και μεσημέρι 12 μαθητές σε κατακυρωμένα ήδη από πέρυσι δρομολόγια.
  • 4 μαθητές μεταφέρονται μόνο το μεσημέρι. Γι’ αυτούς τους μαθητές υπάρχει δρομολόγιο που “τρέχει” σε διαγωνισμό αυτή τη στιγμή.
  • 4 μαθητές δεν μεταφέρονται ούτε πρωί ούτε μεσημέρι. Γι’ αυτούς τους μαθητές υπάρχει επίσης δρομολόγιο που “τρέχει” σε διαγωνισμό αυτή τη στιγμή.
  • Τα δρομολόγια που έχουν ενταχθεί στον τρέχοντα διαγωνισμό υπήρχαν και σε προηγούμενους διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι. 

Οι γονείς ζήτησαν σε περίπτωση που ο τρέχων διαγωνισμός αποβεί άγονος, να καταργηθούν και τα ήδη εξυπηρετούμενα δρομολόγια με μισθωμένα TAXI και να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς του συνόλου των μαθητών με μισθωμένο λεωφορείο.

Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα ελέγξουν τη δυνατότητα (νομική και πραγματική) υλοποίησης ανασχεδιασμού των δρομολογίων με αντικατάσταση του συνόλου τους με μισθωμένο λεωφορείο,  η οποία συνακόλουθα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα συμπεριλαμβάνει και τα δρομολόγια του Γυμνασίου Χατζή, ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των προς μεταφορά μαθητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου