19.10.16

ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΜΑΝΤΗΛΙ Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου - Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό


Aggelopouloi


Κουνά το μαντήλι το ζεύγος Αγγελοπούλου, αποχαιρετώντας την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 


Η διάσημη και πλούσια οικογένεια, μάζεψε τις βαλίτσες της και είπαν ένα «φορολογικό αντίο», δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού!
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να διαμένει κάποιος τουλάχιστον 183 ημέρες τον χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.
Τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τις επίσημες φορολογικές Αρχές.
Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, στα οποία συμμετείχε, ενώ, αντιστοίχως, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου προσκόμισε διακοπή εργασιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Η οικογένεια Αγγελοπούλου, στη συνέχεια, κατέθεσε δικαιολογητικά, τα οποία επιβεβαίωναν ότι δεν είχε κανέναν οικονομικό, εμπορικό και οικογενειακό δεσμό, δηλαδή ότι τα παιδιά τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν το φορολογικό αίτημα της οικογένειας, καθώς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου μεταφράζεται σε απώλειες για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι ετήσιοι φόροι που κατέβαλαν ξεπερνούσαν τουλάχιστον τις 100.000 ευρώ.
Οι φορολογικές Αρχές βγαίνουν διπλά χαμένες, καθώς αφενός από φέτος δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ φόρο και, αφετέρου δε θα έρχεται συνάλλαγμα στη χώρα από την οικογένεια Αγγελοπούλου.
Αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Οικονομιών είπε στο bankingnews ότι ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση της νομοθεσίας ως κάτοικος εξωτερικού από το παρελθόν, αλλά δεν είχε ασκήσει αυτό το δικαίωμα.
Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό.
Η χρονική στιγμή που επιλέγει να φύγει η οικογένεια Αγγελοπούλου από την Ελλάδα, σύμφωνα με κάποιους, συνδέεται άμεσα με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει στοχοποιήσει τους πλούσιους.
Ως εδώ «άντεξε» η οικογένεια Αγγελόπουλου, η οποία στην ουσία βάζει ένα τέλος στην φορολογική λαίλαπα που πλήττει τη χώρα.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο δρόμος φυγής έχει ανοίξει διάπλατα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ευκατάστατες οικογένειες, που θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει γίνει αφιλόξενη σε φορολογικό επίπεδο και δε συντρέχει λόγος να συντηρεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το κύμα φυγής διακατέχει και τους επιχειρηματίες μικρότερης οικονομικής εμβέλειας, καθώς είναι φύση αδύνατο να επιβιώσουν σε αυτό το φορολογικό περιβάλλον.
Μόνο οι μισθοσυντήρητοι κάτοικοι του Ψυχικού θα παραμένουν στην περιοχή και για όσο διάστημα θα είναι σε θέση να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
Για την οικογένεια Αγγελόπουλου η μόνη φορολογική δοσοληψία που θα έχει με την εφορία θα είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για την έπαυλη που διατηρούν στο Ψυχικό.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου είχε προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια για φόρους που της είχαν καταλογισθεί το 2011, οι οποίοι όμως ακυρώθηκαν στη συνέχεια με δικαστικές αποφάσεις.


bankingnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου