1.10.16

-Hello, malakas!

Οι θεωρητικοί του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ανακάλυψαν τον διχασμό του κόσμου: την Αριστερά και τη Δεξιά, το γιν και γιανγκ, τους Mνημονιακούς και τους Aντιμνημονιακούς, τη μέρα και τη νύχτα.

(Πολύ αργότερα θα ανακαλύψουν και τα μενεξελί δειλινά που προαναγγέλλουν τη νύχτα που θα τους σκεπάσει). 
Στη συνέχεια εμβάθυναν στις έννοιες «Μνημονιακοί – Αντιμνημονιακοί» κι ανακάλυψαν ότι οι Αντιμνημονιακοί είναι οι καλοί (οι δικοί τους) ενώ οι άλλοι είναι Μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες, 5η Φάλαγγα, τρόικα εσωτερικού, προδότες κλπ.
Αυτή η πολιτική ανάλυση άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ. 
Οι τελευταίοι συνέβαλαν με νέες επεξεργασίες χυδαιότητας όταν ο αρχηγός τους κραύγαζε στη Βουλή «στα τέσσερα», ανυποψίαστος για το μνημονιακό του μέλλον! 
Στη συνέχεια συνέβαλε στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, απειλώντας να στείλει στην Ευρώπη τζιχαντιστές με αεροπλάνα, ενώ παράλληλα χάριζε στους Αμερικανούς τα πετρέλαια και τα νησιά του Αιγαίου κι εκείνοι απέστρεφαν το πρόσωπο με αηδία!

Όταν τον Ιούλιο του 2015 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψαν το Γ’ Μνημόνιο, οι προπαγανδιστές και τα παπαγαλάκια βρέθηκαν για λίγο σε ιδεολογικό αδιέξοδο. 
Αμέσως όμως εφηύραν νέο διχασμό του λαού: : Σ’ αυτούς που υποστηρίζουν το «παλιό» Μνημόνιο και σ‘ αυτούς που υποστηρίζουν το «νέο» Μνημόνιο (το δικό μας Μνημόνιο είναι το καλό Μνημόνιο!). Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτές τις έννοιες με σκοπό να δημιουργήσουν έναν  νέο εχθρό. Οι ηλίθιοι πάντα έχουν ανάγκη από έναν εχθρό. Έτσι επινόησαν τους «Μενουμευρώ» και τους «Νεοφιλελέ». Δηλαδή εχθροί ήταν αυτοί που ψήφισαν «Ναι» στην Ευρώπη, αντί για «Οχι», που θα το μαγείρευε σε «Ναι» ο Αλέξης Τσίπρας.

Όντας, μάλιστα μαλλιαροί επαρχιώτες δεν πήραν είδηση  ότι στο εξωτερικό έκανε διεθνή καριέρα μια καθαρά ελληνική λέξη, πλουτίζοντας την πολιτική ορολογία: Kolotumpa. Ορισμένες μάλιστα εφημερίδες και περιοδικά την έγραφαν και με ελληνικούς χαρακτήρες: «Κωλοτούμπα»! 
Αυτή η επιτυχία ήρθε να επισκιάσει τα greek statistics του Κωστάκη Καραμανλή και του Γιώργου Αλογοσκούφη. 
Έτσι οι Έλληνες πολιτικοί ήρθαν στο διεθνές προσκήνιο πάλι για την απαράμιλλη ικανότητά τους να λένε αρλούμπες και ψέματα, γραπτώς και προφορικώς. 
Kolotumpa, λοιπόν, σημαίνει όταν βουτάς με το κεφάλι στην πολιτική των αντιπάλων σου επειδή η δική σου πολιτική χρεοκόπησε στα ρηχά.

Επίσης σημαίνει όταν κάνεις στροφή 180 μοιρών κι ενώ το πλοίο έπλεε για τη Βόρεια Κορέα ξαφνικά αλλάζει ρότα και βάζει πλώρη για ευρωπαϊκά λιμάνια.

Τα greek statistics και η kolotumpa ήρθαν να συμπληρώσουν την εισφορά της ελληνικής γλώσσας, στη διεθνή ορολογία, όπου ήδη υπάρχουν οι όροι και λεξεις greek salad και mousaka κι έκαναν διεθνή καριέρα, σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σκανδιναβικά χείλη…

Αφησα τελευταία την μεγάλη και πρωτότυπη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στη διεθνή ορολογία με τη μοναδική λέξη «malakas». 
Ήδη αυτή χάρη στην πρωτοβουλία μιας περήφανης κόρης Έλληνα μετανάστη άφησε την Ευρώπη και περνώντας τον Ατλαντικό εγκαταστάθηκε στην Αμερική. 
Στην Ασία έχει κάνει καριέρα αφού την άκουσα πριν 30 χρόνια στη Σιγκαπούρη από έναν Μαλαίσιο με άψογη προφορά. 
Στην  πορεία της προς εκπολιτισμό των βαρβάρων Αμερικανών είχε τη βοήθεια της Τζένιφερ Ανιστον, που τη λάνσαρε σε διαγωνισμό καναλιού για βρισιές….

Ευτυχώς, οι αριστεροί Ελληνες παπαγάλοι δεν ταξιδεύουν στην πατρίδα του ιμπεριαλισμού και το Χόλυγουντ, επειδή προτιμούν πιο μαλλιαρούς τόπους και τύπους!
 
Συνεπώς δεν κινδυνεύουν να ακούσουν τον Μπραντ Πιτ ή τον Τζάστιν Θερού να τους χαιρετούν, φωνάζοντας από το απέναντι πεζοδρόμιο:
 
-Hello malakas!
 
 
 
Θάνος Παπαδόπουλος - δημοσιογράφος-συγγραφέας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου