26.10.16

KALAMATA SUNRISE: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Μεγάλο αφιέρωμα του εξειδικευμένου περιοδικού SNACK & COFFEE
στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά καφεστίασης της Καλαμάτας

Αφιερωμένο στην Καλαμάτα και τη δυναμικά αναπτυσσόμενη τοπική αγορά των café-bar είναι το νέο τεύχος του SNACK & COFFEE, του μοναδικού περιοδικού στην Ελλάδα που καλύπτει τον κλάδο της καφεστίασης.
Σε ένα τριήμερο οδοιπορικό στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζόπουλος, συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες των κορυφαίων coffee shop της πόλης, με barista, bartender και chef που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, αλλά και με θεσμικούς φορείς, προκειμένου να σκιαγραφήσουν την τοπική αγορά της καφεστίασης.
Σε έντεκα σελίδες κατέγραψαν τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές που έχει η Καλαμάτα ως τουριστικός προορισμός, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος της καφεστίασης στην τοπική οικονομία.
Τη φωτογραφική κάλυψη της αποστολής ανέλαβε ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος αποτύπωσε την ιδιαίτερη αισθητική των café-bar που και
καθορίζουν τις νέες τάσεις γύρω από τον καφέ και τα cocktail στην αγορά της Καλαμάτας.

Με το βλέμμα στις τοπικές αγορές του καφέ

Το αφιέρωμα στην Καλαμάτα εγκαινιάζει έναν κύκλο αποστολών της συντακτικής ομάδας του SNACK & COFFEE στην περιφέρεια.
 Στόχος είναι η ανάδειξη της επενδυτικής προσπάθειας που επιχειρείται σε όλη την Ελλάδα γύρω από τον καφέ και τα all-day coffeeshops.
«Επί σχεδόν μία δεκαετία, η καφεστίαση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα. Παρότι η επένδυση στον καφέ είναι σε πολλές περιπτώσεις άναρχη ή δονκιχωτική, εντούτοις αποτελεί τη μαγιά που θα συμβάλλει σε βάθος χρόνου στην ανάκαμψη της οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ως περιοδικό, έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε τις επενδυτικές προσπάθειες που γίνονται στην περιφέρεια και να καταγράψουμε τον παλμό και τη δυναμική κάθε τοπικής αγοράς», τονίζει ο εκδότης του περιοδικού, Νίκος Χουδαλάκης.
Το SNACK & COFFEE εκδίδεται στην Αθήνα από τη FORUM AE, τη μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικών εκδόσεων και οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων (HORECA, FOOD EXPO, ARTOZA, OENOTELIA, ATHENS COFFEE FESTIVAL) στην Ελλάδα. 
Κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε δύο μήνες από το 2005 και ταχυδρομείται πανελλαδικά σε 7.500 συνδρομητές. 
Η ψηφιακή έκδοση αποστέλλεται σε 30.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες της εστίασης και της φιλοξενίας. Από το 2015, το SNACK & COFFEE έχει αναγνωριστεί ως Media Partner του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association of Europe (SCAE).

Μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος 68 (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2016) ΕΔΩ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου