29.10.16

Το love story της χρονιάς! Δώρισε το συκώτι του σε μια άγνωστη και στη συνέχεια την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε!

Δώρισε το συκώτι του σε μια άγνωστη και στη συνέχεια την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε!
Η ιστορία αγάπης του Κρίστοφερ με τη Χέδερ Κρούγκερ άρχισε όταν ο 38χρονος άκουσε στο χώρο εργασίας του στο Φράνκφορτ, ένα χωριό νότια του Σικάγο, έναν συνάδελφο να μιλά για μια ξαδέλφη του που χρειαζόταν να κάνει επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος. 
Άρρωστη επί δύο χρόνια, η κοπέλα έπασχε από κίρρωση ήπατος σε προχωρημένο στάδιο κι οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητες επιβίωσης για άλλους δύο μήνες, αν δεν έβρισκε μόσχευμα.
Σε μια μάχη με τον χρόνο, η οικογένειά της αναζητούσε εναγωνίως δωρητή -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σε μια χώρα όπου  η σχετική λίστα αναμονής ξεπερνά τους 119.000 ασθενείς…
Ο Κρίστοφερ ανταποκρίθηκε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. «Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου σε μια παρόμοια κατάσταση», δήλωσε στο BBC.
Έτσι πήγε και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, διαπιστώνοντας  ότι ήταν απολύτως συμβατός με την ασθενή.
doriseto2
Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της μεταμόσχευσης οι δυο τους άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερες ώρες μαζί, καθώς ο Κρίστοφερ κι η λέσχη μοτοσικλετιστών, της οποίας είναι μέλος, έκαναν εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικό σκοπό.
 «Βγαίναμε μαζί κάνοντας έρανο κι άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι πραγματικά καλό κορίτσι κι ότι πρέπει να τη γνωρίσω καλύτερα.»
doriseto1
Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στο χειρουργείο της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ιλινόι στις 16 Μαρτίου, είχαν ήδη βγει κάνα-δυο ραντεβού, αλλά επισημοποίησαν τη σχέση τους μετά την επέμβαση.
«Ήμουν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Είχα κάποια νευρικότητα -πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στραβώσει κάτι- αλλά ουδέποτε σκέφθηκα να κάνω πίσω…», είπε ο 38χρονος.
Λίγο καιρό αργότερα βγήκαν μια βόλτα με άμαξα στο Σικάγο κι εκεί ο Κρίστοφερ έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.
doriseto
«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι θα την παντρευόμουν όταν δέχθηκα να μετάσχω σ’ όλο αυτό. Είναι απίστευτο…», λέει πανευτυχής ο Κρίστοφερ κρατώντας στην αγκαλιά του τον έρωτα της ζωής του…


 BBC/ iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου