18.10.16

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA - Σάλος με τη φωτογράφιση γνωστής ηθοποιού με μπλουζάκι για τους πρόσφυγες


Σάλος με τη φωτογράφιση γνωστής ηθοποιού με μπλουζάκι για τους πρόσφυγες

Ενα λευκό τοπ με διαγραμμένες τις λέξεις «πρόσφυγας», «μετανάστης» και «ξενόφερτος» και ανέγγιχτη τη λέξη «ταξιδιώτης προκάλεσε σάλο και ανάγκασε την πρωταγωνίστρια του Bollywood Πριγιάνκα Τσόπρα να ζητήσει συγγνώμη.
Η ηθοποιός φορούσε το συγκεκριμένο τοπ στο εξώφυλλο του περιοδικού Conde Nast Traveller και δεν φαντάστηκε ποτέ πως γι' αυτή την ενδυματολογική επιλογή θα δεχόταν τόσο σκληρή κριτική. «Ιδιαιτέρως προσβλητικό» και «απαράδεκτο» ήταν κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν στο Twitter.

«Λυπάμαι που πλήγωσα τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που στέκεται πάντα εναντία στις ταμπέλες. Το μήνυμα στην μπλούζα παρερμηνεύθηκε και λυπάμαι για αυτό που έγινε», δήλωσε η ηθοποιός στο κανάλι NDTV.



Από την πλευρά του το Conde Nast Traveller υπερασπίστηκε το εξώφυλλό του τονίζοντας πως το ζήτημα ήταν να αποτυπωθεί ο τρόπος που βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους.
«Το σλόγκαν έχει να κάνει με το πώς καλλιεργείται η κουλτούρα της ξενοφοβίας με τις ταμπέλες που βάζουμε σε ανθρώπους. Σχετίζεται με το πώς χιλιάδες άνθρωποι  που αναγκάζονται να διασχίζουν τα σύνορα λόγω της τρομοκρατίας αντιμετωπίζονται χωρίς ανθρωπιά και συμπάθεια. Είναι για το πώς επιτρέπουμε σε ισχυρούς ηγέτες να οικοδομήσουν εμπόδια που καθιστούν πιο δύσκολο για ανθρώπους εργατικούς, με κίνητρα, να δουν περισσότερα από τον κόσμο και να τον βελτιώσουν για όλους μας», σημείωσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου