5.10.16

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΕΔΩ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 'YANINA' ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ !!

Αναμεταδίδεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο η είδηση πως θα μας έρθει η μεγάλη τροπική καταιγίδα 'YANINA'' φέρνοντας και πάλι πιθανές πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις.

Κάτι τέτοιο το επιβεβαιώνει και το Greek-Weather.Org το οποίο αναφέρει πως μέσω Γερμανών μετεωρολόγων ονομάζεται έτσι το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό. 

Πιο συγκεκριμένα η τροπική αυτή καταιγίδα ή κατά το Greek-Weather.Org το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό ''YANINA'' θα τροφοδοτηθεί με αρκετά μεγάλα ποσοστά υγρασίας από την Αδριατική θάλασσα και κινούμενο πιο ανατολικά σε θερμότερα εδάφη και ανέμους, θα δώσει πολλές βροχές σε χώρες των Βαλκανίων και περιοχές της Ελλάδας.

Η κακοκαιρία ''YANINA'' θα σαρώσει αρκετές περιοχές της δυτικής, βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας με καταιγίδες ιδιαίτερα έντονες και επικίνδυνες περίπου από το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής ως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.


 Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το μεσημέρι και προς το απόγευμα σε όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο ενώ μέσα στα ξημερώματα του Σαββάτου κινούμενη πιο ανατολικά θα καταφέρει να επηρεάσει με έντονα φαινόμενα και περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας καθώς και νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Πλημμύρες θα πρέπει δυστυχώς να περιμένουν κάτοικοι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο με τον κίνδυνο για γενικευμένες καταστροφές, πτώσεις δέντρων και φούσκωμα χειμάρρων να είναι τεράστιος εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που θα πέσει μέσα σε λιγότερο από 10 με 15 ώρες.

Εξασθένηση της συγκεκριμένης κακοκαιρίας αναμένεται σύμφωνα με το Greek-Weather.Org από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά όπου θα παρουσιαστεί και σταδιακή μικρή άνοδος του υδραργύρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου