15.11.16

Υπόθεση διαπόμπευσης: Στο εδώλιο 11 οροθετικές γυναίκες

H υπόθεση των συνολικά 32 γυναικών που είχαν συλληφθεί εκείνο το διάστημα, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

Μία υπόθεση που στιγμάτισε, όχι μόνο τις ίδιες αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, λόγω των αντιπαραθέσεων που επικράτησαν, φτάνει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σήμερα, ανήμερα της επίσκεψης Ομπάμα στη χώρα, οι γυναίκες, φορείς του ιού HIV, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί προς δημοσίευση, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Από τις συνολικά έντεκα γυναίκες που μετά τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2012 είχαν διαγνωσθεί ως οροθετικές, οκτώ τελικά παραπέμφθηκαν σε δίκη, αφού οι υπόλοιπες τρεις δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών σε βαθμό πλημμελήματος.
Το δικαστήριο, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση μαρτύρων κατηγορητηρίου, ενώ θα εκφωνήσει και την απόφασή τους γύρω από σειρά ενστάσεων τις οποίες είχε υποβάλλει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατά την προηγούμενη δικάσιμο.
Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε πριν μερικές ημέρες και το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την οποία δήλωσε τη συμπαράστασή του στην "ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα", προσθέτοντας ότι "βρίσκεται αρωγός στα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα των ευπαθών ομάδων με γνώμονα την προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας".
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των συνολικά 32 γυναικών που είχαν συλληφθεί εκείνο το διάστημα, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, μετά την απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδου, να δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα και τα στοιχεία τους, κάνοντας λόγω για ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.
Πάντως, σήμερα ακόμα οκτώ γυναίκες, που βρέθηκαν αντιμέτωπες με σχετικά αδικήματα, έχουν ήδη απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου