19.11.16

ΠΑΤΡΑ - Εστειλε 1,5 εκατ. με κούριερ και τα έχασε στο ... δρόμο !

Θύμα γνωστός Πατρινός έμπορος συνδικαλιστής

Έστειλε με κούριερ 1,5 εκατομμύριο  από την Πάτρα στην Αθήνα και το έχασε στο δρόμο. 
Μαζί με τα χρήματα έχασε και τη δουλειά.
Πως και γιατί στο ρεπορτάζ από το dete.gr
Θύμα μιας απίστευτης ιστορίας, έπεσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πατρινός έμπορος, ο οποίος δραστηριοποιείται και συνδικαλιστικά. Η έμπνευση που είχε να στείλει μέσα σε φάκελο, σε εταιρεία η οποία εδρεύει στην Αθήνα , χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την αποστολή εμπορευμάτων, του βγήκε κάτι παραπάνω από ξινή .
Ο έμπορος έβαλε το ποσό   των 1.500.00 ευρώ μέσα σε φάκελο, και στη συνέχεια για την αποστολή του κάλεσε μια από της εταιρείες ταχυμεταφορών που εδρεύουν στην Πάτρα, για να διεκπεραιώσει  την αποστολή.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο φάκελος έπρεπε να είναι στα χέρια του παραλήπτη εντός 48ωρών. Ο πατρινός αποστολές μετά την παρέλευση  πέντε ημερών, και αφού είδε πως η εταιρεία δεν του έστελνε τα εμπορεύματα,  υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά.
Η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει τον προμηθευτή του στην Αθήνα, προκειμένου να του εξηγήσει  γιατί δεν του στέλνει τα εμπορεύματα, αφού του είχε στείλει την προκαταβολή, για να εισπράξει  έκπληκτος από την άλλη πλευρά το «μαντάτο», πως δεν είχαν παραλάβει ποτέ κανένα φάκελο και πολύ περισσότερο,  κανέναν φάκελο ο οποίος να έχει μέσα το χρηματικό ποσό των 1.500.00 ευρώ.
Η αντίδραση του εμπόρου από την Πάτρα ήταν άμεση, καθώς απευθύνθηκε τόσο στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών στην Πάτρα, όσο και στα κεντρικά της Αθήνας,  απαιτώντας να του δώσουν εξηγήσεις, αλλά απάντηση για το πώς ο φάκελος εξαφανίστηκε δεν μπορούσε να του δώσει κανείς.
Στη συνέχεια το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία ,ενώ σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από υψηλά κλιμάκια, η υπόθεση «μυρίζει», καθώς εκτιμάται πώς κάποιοι που ενδεχομένως έρχονται σε επαφή με τα προς διεκπεραίωση δέματα, έχουν προμηθευτεί ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης και όταν εντοπίζουν μέσα χρήματα, προχωρούν σε «απαλλοτρίωση» του περιεχομένου .
Για την διαλεύκανση της υπόθεσης έρευνες διεξάγει η ασφάλεια της Πάτρας, ενώ ο πατρινός έμπορος ετοιμάζει και την κατάθεση μηνύσεων σε βάρος της εταιρείας ταχυμεταφορών.
Από την πλευρά της εταιρείας ωστόσο προβάλλεται η δικαιολογία, πως όταν ανέλαβε την μεταφορά του φακέλου στην Αθήνα, ο αποστολέας δεν ενημέρωσε πως έχει βάλει μέσα χρήματα γεγονός που απαγορεύεται  ή στην καλύτερη περίπτωση επιτρέπεται μόνο εάν έχει λάβει γνώση ο διεκπεραιωτής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου